İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Renkler ve Bilgisayar farklılığı

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Laptop'a geçtiğimden beri aklımda olan bir soru var. Bu konuda yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum...

Bir örnek ile vermek gerekirse, F1F1F1 kodu latop'ta maviye yakın bir tonda gibi gözükürken masaüstü bilgisayarda siyah'a yakın tonlarda gözükmekte.

Masaüstü bilgisayar biraz eski. :D ekran kartı 64lük, monitörde tüplü ekranlardan.

Bir siteyi laptop'a göre tasarlarken çok güzel bir görüntü çıkıyor. Ama masaüstü bilgisayarda deneyince işler karşıyıor. Renk kodları laptop'da ayarladığım gibi olmadığı için görüntü orada berbat görünüyor !

Bu nedemek şimdi. Masaüstü eski olduğundan dolayı mı kaynaklanıyor bu ? Kullanıcı hangisi gibi siteyi görür. Laptop'daki gibi mi yoksa masaüstündeki gibi mi ?

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Masaüstü ekranlarda renkler analog olarak oluşturulur ve renk tonları monitörün ömrüne göre değişebilir.

LCD monitörlerde renkler digital olarak oluşturulur o nedenle renkler gerçeğe daha yakındır.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Şimdi ekrangörüntülerini alıp göstermek isterdim ama değişen birşey olmayacak :D
Görüntülerde farklılık çok. O zaman sorun benim monitörden kaynaklanıyor diyebilir miyim ?

Yani yeni bir masaüstü olsa o görüntü farklılığı bu kadar olmayacak diyebiliyoruz.

Peki tasarımlarda hangisi dikkate alınarak hazırlamak daha mantıklı olur. Her ikisi içinde denemeler yaparak orta kalitede bir görüntü hazırlamak mı daha iyi yoksa direk laptop'dakine göre hazırlamak mı doğru bir yaklaşım olur.

WebmasterEvi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
başka bilgisayarda tasarımlarına bak.Cafelerden filan bak.Laptoptaki mi ? masaüstündeki mi çıkıyor ağırlıklı kontrol et...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.