İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Reputation (puanlama sistemi) kullanımı

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
trextra bişiy sormak istiyorum sana forum beni adamdan saymıyomu 500 küsür mesaj 1 yılı aşkın üyelik süremle neden rep gücüm 0 ? yazılmış bir yazıyı ödüllendirmeyi ben haketmiyomuyum :D

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
firar' Alıntı:
trextra bişiy sormak istiyorum sana forum beni adamdan saymıyomu 500 küsür mesaj 1 yılı aşkın üyelik süremle neden rep gücüm 0 ? yazılmış bir yazıyı ödüllendirmeyi ben haketmiyomuyum
Ama rep gücün 2 ? :)

Developer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tecrübe puanı, üyelik tarihi ve mesaj sayısına göre
Katkı puanı'da, kullanıcıların verdiği +replere göre mi artar?

İkisinin tam olarak kriterlerini açıkca açıklarsanız, sevinirim

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
trextra' Alıntı:
Ama rep gücün 2 ? :)

çok pardon msj attıgımda 2sinide 0 gördüm gibi hatırlıyorum... yanlışda görmüş olabilir düzenlemede geçi,rilmiş olabilir her 2 durumdada düzeldiğine göre teşekkürler..

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Foruma postalan bir mesaj size birseyler verdi ise, bu paylasimlari lutfen kalici tesekkur niteliginde +REP vererek destekleyin.
REP (katki puani) vermek icin mesajin sag ust kismindaki terazi resmi uzerine tiklamaniz ve cikan formu doldurmaniz yeterlidir.

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bilmem yapılabilirmi ama bi önerim mesela bnm tecrübe puanım 6 ve bir yazıya rep vermek istiyorum... ama görüyorumki daha kullanıcının 10 mesajı var.. sonuçda onu tanımıyorum ve benden alıcağı +6 rep biçok kişinin önüne geçmesin ve saygınlık kazanmasına sebep olucak... belki birilerini dolandırıcak... ve çoğu zaman bu sorumluluğun altına girmemek için rep vermekden vazgeçiyorum buda ona yapılmış bir haksızlık oluyor... teknik açıdan veya forum kullanımı açısından uygunmu bilmiyorum ama rep verirken max sınır tecrübe puanı kabul edilmek üzere seçim yapma şansımız olabilirmi??

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
o zaman bir adaletsizlik olur.Emek oranı azalır bana göre.Herkez eşit bir kademe de gider.Çok takdir toplayan çok takdir edebilir konumda şu anda ve bencede en mantıklısı.. CEzalandırırkende aynısını yapabilecek.Ama snein düşüncen çok yanlış..

Rep puanı ile birilerini dolandırma bağlantısı kurman bence bir hata.Bir çok kişinin önüne geçme olayıda ; forumda bir kişi rep vermiyor.Herkez rep almaya hak kazanabilir.Yeterki birşeyleri paylaşmasını bilsin.
Kendi fikirlerimdi seviyeyi aşdıysam özür dilerim.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
firar' Alıntı:
bilmem yapılabilirmi ama bi önerim mesela bnm tecrübe puanım 6 ve bir yazıya rep vermek istiyorum... ama görüyorumki daha kullanıcının 10 mesajı var.. sonuçda onu tanımıyorum ve benden alıcağı +6 rep biçok kişinin önüne geçmesin ve saygınlık kazanmasına sebep olucak... belki birilerini dolandırıcak... ve çoğu zaman bu sorumluluğun altına girmemek için rep vermekden vazgeçiyorum buda ona yapılmış bir haksızlık oluyor... teknik açıdan veya forum kullanımı açısından uygunmu bilmiyorum ama rep verirken max sınır tecrübe puanı kabul edilmek üzere seçim yapma şansımız olabilirmi??

+6 rep yada -3 rep in hic onemi yok.
Daha once de dedigim gibi, rep i sakinmayin verin.
Rep sistemi 1-2 sene icinde oturacak.
O zaman +1500 repli kullanici ile +60 repli kullanicilar ayirt edilecek...

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
açıklamanız için teşekkürler....

yanlız bence eksik olan bişiy daha var ve bu konudada yorumlarınızı merak ediyorum... rep kullanımında kişisel görüşlerimizi göz önünde bulundurmak veya bulundurmamak konusuna bence açıklık getirilmeli yani benim görüşümü paylaşmıyan insana benim görüşümü paylaşmıyor diye -rep atmak bence mantıklı değil sonuçda bunlar görüş ve insanlarda farklılık yaratan bir konu...
bunlara rağmen forumda gözlemliyebildiğim kadatıyla insanlar kendi görüşlerine uymayan bir konuya - rep veya görüşlerine uydugu için (sadece kişisel olarak kabul edilbilicek görüşlerden bahsediyorum örnek vermek gerekirse fenerbahçeli oldugunuz için size +rep veren bir fenerbahçeli) +rep kullanılıyor... bu konuya bence düzenleme getirilmeli yani en azından bu kriterlere göre rep kullanalımmı yoksa repimizi faydalı olanlar ve zararlı olanlar içinmi kullanalım?

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
firar' Alıntı:

yanlız bence eksik olan bişiy daha var ve bu konudada yorumlarınızı merak ediyorum... rep kullanımında kişisel görüşlerimizi göz önünde bulundurmak veya bulundurmamak konusuna bence açıklık getirilmeli yani benim görüşümü paylaşmıyan insana benim görüşümü paylaşmıyor diye -rep atmak bence mantıklı değil sonuçda bunlar görüş ve insanlarda farklılık yaratan bir konu...
bunlara rağmen forumda gözlemliyebildiğim kadatıyla insanlar kendi görüşlerine uymayan bir konuya - rep veya görüşlerine uydugu için (sadece kişisel olarak kabul edilbilicek görüşlerden bahsediyorum örnek vermek gerekirse fenerbahçeli oldugunuz için size +rep veren bir fenerbahçeli) +rep kullanılıyor... bu konuya bence düzenleme getirilmeli yani en azından bu kriterlere göre rep kullanalımmı yoksa repimizi faydalı olanlar ve zararlı olanlar içinmi kullanalım?
Biri hakaret etmediği sürece -Rep vermemeye çalışıyorum. Bunun dışında paylaşım yapan ya da yapmaya çalışanlara +Rep rahatlıkla veriyorum. Kısacası, - Rep verirken 2 kere + Verirken 1 kere düşünüyorum.

FB li, GS li diye verilenlerde gönlünden kopma diye adlandırabiliriz. Bence mahsuru yok. Ama - Rep verirken haksızlık yapmamaya dikkat etmemiz lazım, evet..

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
firar' Alıntı:

işde sanırım bu sebeplerden dolayı hemen iyinet rep olayını açmadı.. 1-2 Sene demesindeki düşüncede ; bu tür kavramların yerine oturmasıydı..

trextra ' ya tamamen katılıyorum..

hukuki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Arkadaşlar + sını - sini verelim ve deneyelim, bunu aynı zamanda bir deney gibi düşünün. Gerçekten mahsurlu sorunlar ortaya çıkarsa da onları da görürüz, o zaman da yönetim gereğini yapar. Laboratuar gibi düşünmekten bir zarar çıkmaz arkadaşlar.

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar;
ben şey soracaktım yeni konu acmak istemedim. benden başka herkesin "tecrübe" puanı yazıyor benimkinde "rep" power yazıyor !. bunun nedenini sorabilirmiyim ?

birde katkı puanı/tecrübe puanı arasında ne farkı var ?

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
inanın okudum .( %100 değil .. ) ama bulamadım. ben zaten mesaj atmadan her zaman arama yaparım.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Tecrübe puanı tecrübene göre veriliyor (yani kayıt sürene vs. ve dışardan etkenlerle artmıyor)
Katkı puanı ise başkalarının sana verdiği replerle artıyor.

Rep Power sorunu da tam belli olmayan birşey, sayfayı yenilediğinde düzeliyor.Yeni mesaj atınca öyle gözüküyor..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5