merhaba,
https://developers.google.com/pagespeed/ adresini kullanarak wordpress ile oluşturduğum blogumu test ettim ve "Resimleri CSS sprite görseller içinde birleştirin" uyarısı aldım.
bunun üzerine CSS Sprite Generator | Project Fondue adresini kullanarak
.sprite-email{ background-position: 0 0; width: 32px; height: 32px; }
.sprite-navi{ background-position: 0 -82px; width: 5px; height: 5px; }
.sprite-postmeta_bg{ background-position: 0 -137px; width: 5px; height: 30px; }
.sprite-rss{ background-position: 0 -217px; width: 32px; height: 32px; }
.sprite-share_save_120_16{ background-position: 0 -299px; width: 120px; height: 16px; }
.sprite-sidebar_arrow{ background-position: 0 -365px; width: 10px; height: 10px; }
.sprite-twitter{ background-position: 0 -425px; width: 32px; height: 32px; }
kodlarını elde ettim.
bu kodları blogumda tema editörünü kullanarak style.css bölümünün en altına kopyaladım.
CSS Sprite Generator | Project Fondue adresinin bana verdiği birleştirilmiş resmi de kendi sunucumda image klasörüne yükledim. sorun şu ki bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. sanırım birleştirilmiş resmin url'sini bir yerlere kopyalama gerek. ama nereye? yapacaklarımı bana söylerseniz sevinirim. teşekkürler.
https://developers.google.com/pagespeed/ adresini kullanarak wordpress ile oluşturduğum blogumu test ettim ve "Resimleri CSS sprite görseller içinde birleştirin" uyarısı aldım.
bunun üzerine CSS Sprite Generator | Project Fondue adresini kullanarak
.sprite-email{ background-position: 0 0; width: 32px; height: 32px; }
.sprite-navi{ background-position: 0 -82px; width: 5px; height: 5px; }
.sprite-postmeta_bg{ background-position: 0 -137px; width: 5px; height: 30px; }
.sprite-rss{ background-position: 0 -217px; width: 32px; height: 32px; }
.sprite-share_save_120_16{ background-position: 0 -299px; width: 120px; height: 16px; }
.sprite-sidebar_arrow{ background-position: 0 -365px; width: 10px; height: 10px; }
.sprite-twitter{ background-position: 0 -425px; width: 32px; height: 32px; }
kodlarını elde ettim.
bu kodları blogumda tema editörünü kullanarak style.css bölümünün en altına kopyaladım.
CSS Sprite Generator | Project Fondue adresinin bana verdiği birleştirilmiş resmi de kendi sunucumda image klasörüne yükledim. sorun şu ki bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. sanırım birleştirilmiş resmin url'sini bir yerlere kopyalama gerek. ama nereye? yapacaklarımı bana söylerseniz sevinirim. teşekkürler.