İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Resmin kaydedilmesi nasıl engellenir?

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
şimdi olay şu;

hemen hemen herkes html kodlarını kurcalamayı biliyor (öyle varsayıyorum) sayfa kaynağına bakan herkes img src diye bir şeyin varlığını görebilir

ama flashta herkes bu kadar ilgili ve bilgili değil, bu konuda bilgis olanlarda zaten çok şık sunumların kodlarını görebilmek için decoder kullanır. Ben html yi kurcalayabilen ama flash actionlarını kurcalamayı bilmeyen insanlara bir önlem olarak düşünüyorum. (decoder programları kullananlar zaten as2leri zaten görebilir)

dediğin kadarda karmaşık bir kod diziliminede ihtiyacın yok. Yapılacak tek şey klavye tuşuna fonksiyon yüklemek, yani printscreen tuşunu bir nevi buton niyetiyle kullanacağız.

print screen tanımlı fonksiyonumuz get veya load metoduyla ya bir resim çağıracak yada başka bir mc çağıracak. bu çağırılacak olan mc veya resim çok düşük boyutta olmalıki 56k bağlantıda bile hemen yüklenmeli aksi takdirde resmi kaybederiz :D

bu akşam bunun üzerinde çalışacağım

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
tiva haklı sanırım,

benim demek istediğim şuydu aslında,

<embed src=""

kısmına ne yazılcak bu yolla

<embed src="resim.swf?1"

çok basit bir şekilde resimleri 1 kb. bile tutmayan bir flash içerisinden çağırıp, kısmen engelliyoruz, fakat print screen olayı yine işi bitiriyor :)

servera ming kurup , resimleri .swf olarak oluşturmasınıda sağlayabilirsiniz ama dediğim gibi print screen her zaman çalışır ama kimse siteyi toplu olarak indirip resimleri alamaz bu yönden .swf yardımcı oluyor. Bir kaç kerede siteden activex yükletip de korumaya çalıştıklarını görmüştüm.

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
taktım yaw :D

bir çözümü mutlaka olmalı

eğer yoksa canımız sağolsun

ben sadece buarada resim çalınması için değil başka şeyler içinde bunu düşünüyorum

bakayım sizi haberdar ederim

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
ie de resmi kaydet dediğinde kaydedemiyor. resim özelliklerinde flash object olarak görünüyor. ff da resmi kaydedebiliyosun, resmi göster dediğinde php dosyasından swf çalışıyor.

swf ile göstermek yine daha mantıklı :)

benim dediğim nokta oydu. x.php?x=1 kısmı. evet aslında. şimdi bunu bi sisteme entegre ederken (atıyorum avatar sistemine) avatar yolu site.com/images11/avatar99/ resimleri swf object olarak x.php?x=asdf.jpg yapılabilir. swf dosyasında resmin ortasında görünecek bi layer ile de watermark yapabilriz.

ama benim baştan beri fikrim, çalanı engelleyemezsin :) kasmamak lazım

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
benim önerdiğim yöntem olmuyor maalesef

flash tek başına bu işi çözemeyecek gibi görünüyor

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar en azından flash olayını yapmak istiyorum yardım edecek biri lazım. flashın komut olaylarını pek bilmiyorum..

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
arkadaşlar en azından flash olayını yapmak istiyorum yardım edecek biri lazım. flashın komut olaylarını pek bilmiyorum..

macromedia flash programın varsa önce "File" menüsünü açıyosun sonra open diyosun

fileci7.gif

Daha sonra dosya türünü "All Files" olarak seçiyosun,

allnk6.gif

İstediğin resmi yükledikten sonra, tekrar "File" menüsüne gelip, "Export" sonra da "Export Image" diyosun,

expbf0.gif

sonra dosya türünü "Flash Movie(.swf)" olarak seçip "Tamam"a tıklıyosun işin tamamlanıyo. Bu kadar...

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
macromedia flash programın varsa önce "File" menüsünü açıyosun sonra open diyosun

fileci7.gif

Daha sonra dosya türünü "All Files" olarak seçiyosun,

allnk6.gif

İstediğin resmi yükledikten sonra, tekrar "File" menüsüne gelip, "Export" sonra da "Export Image" diyosun,

expbf0.gif

sonra dosya türünü "Flash Movie(.swf)" olarak seçip "Tamam"a tıklıyosun işin tamamlanıyo. Bu kadar...

yazdığın için teşekkürler + rep veriyorum. Fakat bu işlemi bende biliyorum. bu işlemi komutla yapmak önemli. bu senin dediğin tek tek elle yapılacak işlem. üye resmini yükleyecek direk flash olarak kaydedecek veya dönüştürecek..

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
ben teşekkür ederim. bunun için şöyle bir olay var.. ben yapamam ama biliyorum..
resim.swf yi kodlamalı şekilde yapıyorlar..

flash eklerken kullanılan kod arasına resim adresini yerleştiriyorlar ve resmi flashdan gösteriyor..

şöyle bişey açıkçası resim.asp?res=deneme.jpg yaptınmı resim asp den res in gönderdiği bilgiyi flashın o kodu içersine alıp çalışmasını sağlıyor.. resim.swf yi biyere yaptırırsan o arkadaş flash kod bilgisini verir scripttede ben yardımcı olmaya çalışırım..kolay gelsin

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yehhucom arkadaşın dediğini yapabilecek arkadaş varmı? ücretiyle istiyorum arkadaşlar yapabilen varsa sevinirim.

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
burdan ulaşamazsında ticaret bölümünde başlık aç bence..

dediğim olaya en belirgin örnekte şimdi aklıma geldi.. video sitelerinin bazılarında videolar flash ile gösteriliyor. yonja.com un profilde müzik dinletme playerıda aynı şekilde.. mesela onun kodu şöyle :

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="300" height="78" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" >
<param name="movie" value="http://images2.yonja.com/flash/mp3player.swf" />
<param name="flashvars" value="file=<?=$line[mp3];?>&autostart=true" />
<embed src="http://images2.yonja.com/flash/mp3player.swf" width="300" height="78" flashvars="file=<?=$line[mp3];?>&autostart=true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>

<?=$line[mp3];?> bu müzik dosyasının adresini getiriyor ben kullanıyorum mesela bu şekilde.. üyeler müzik linkini giriyor. flash player sayesindede dinletiyor..

<?=$line[mp3];?> bunun yerine mesela bi m p 3 adresi yaz http://www.deneme.com/deneme.mp3 olarak. kodu html olarak kaydet ve dene istediğin şeyin müzik versiyonu olduğunu görüceksin.. yaptırırkende bu örnekleri kullanırsın.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.