İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

roll over kutusu

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Elinde bu koddan olan var mı. Birşeyin üstüne geldiğinde ufak bir kutuda HTML açıklama gelecek. alt,title ile ayarladığımız bilgi gibi, ama daha büyük ve HTML olarak ayarlanabilir bir kod. Bir div ayarlayıp, hidden özelliğini mouseover ile açıp kapatmayı düşündüm ama pozisyonlamayı nasıl yapacağımı bilemedim.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ama bu sabit sanırım, benim dediğim o değil tam olarak, birşeyin (resim, text) üzerine gelince hemen orada mouse a yakın kutucuk açılması, mouse'u oradan çekince o kutunun kaybolması.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bunun adı "tooltip" imiş. Rollover kutusu diye ararsan bulamazsın tabi. İlerde lazım olan olur diye söyleyeyim dedim, javascript tooltip diye aratınca baya örnek çıkıyor.

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
hehe :) kötü hissettim bak şimdi. bu ara çok takip edemiyorum konuları. şimdi gördüm de evet tooltip. neyse bulduysan sorun yok :)

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bana da lazımdı ama başlık açıp sormak istemiyordum :) sagol angelo

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.