İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ruby sistemi hakkında bilgisi olan?

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Arkadaşlar bir tane ücretsiz script var Ruby sistemiyle yazılmış..

Linux hosta en kolay nasıl kurulur? sorunları nelerdir? faydaları nedir? geleceği ne olur?

Biraz araştırma yaptım ama yeterli veri yok.
Bilen bir arkadaş bilgi verirse sevinirim..

Tavsiyeleriniz nedir?

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Çok uzun işlemler. Hepsini denedim ama komutlar karışık birde çok komut var..

php scripti yükler gibi kısa bir yolu olmalı.
Dosya halinde indirip bir program aracılığıyla sunucuya gönderilebilirmi bilmiyorum..

verdiğiniz makaleler 2007 ve 2003 birşeyler gelişmiş olmalı.. (2007 den sonra pek fazla bilgi yok)

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Ruby on rails pek yaygınlaşmadı. O nedenle yeni makaleler bulmanız zor. Ayrıca php scripti yüklemekle kıyaslanamaz bu durum. PHP scriptini yüklemek içinde sunucunuza Apache & PHP & MySQL kurulumlarını yapmalısınız öncelikle. Ruby için de bu geçerli. Öncelikle altyapıyı ayarlayacaksınız ki uygulama çalışsın. Sonrasında ftp'ye göndermekten başka yapacağınız bir şey kalmayacak zaten altyapınızı ayarladığınızda.

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Hosgator sunucu kullanıyorum. Hosgator linux sunucularda kurulumları mevcut diye yazmışlar..

Ama ben bulduğum kaynaklardan sölelenleri yapıyorum olmuyor. Bir eksiklik var onu bulamadım..
Sanırım scriptin config ayarlarında bir eksiklik yapıyorum..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.