Saddamın asılmasına öncelikle çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok.
şimdi oh oldu, zalimin sonu budur diğenlere bir kaç kelime yazmak istiyorum.
sizce saddamın döneminde yaptığı zülüm denilen şeylerin sebebi neydi?
ıraktaki kürtlerin ırakta ki bölgeleri ilan ettiği yerde küçük bir devlet kurma istemeleri, ve sürekli ırak devletine karşı ayaklanıp karşı gelmeleriydi. bu durumda saddam bu tavrı ve durumu vatan hayinliği sayıp tek tek cezalandırıyordu cezalandırmasda o zamandaki devletin yasalarına göre uygulamasıdır.
aynen şuan ki ırak hükümetinin saddamı vatan hayini ilan edip asmasıdır. ozamanlardada bu vardı. eee abd ıraka girdide noldu hala aynı zihniyet devam ediyor. hem bu abd ıraka ilk girdiğinde bahanesi neydi? tabiki kimyasal silah üretimi. ama şimdiki konu ne ? konu çok net saddamın zülmü ve ırakta yaptığı diktatörlük? peki kimyasal silah konusu nerde kaldı?
peki abd niye türkiyeye apoyu astırmadı? başkalarına sempati toplayım onları bize kışkırtmak için mi? astırmadı ! neymiş idam bir insanlık sucu AB 'ye göre için kanunu değiştir sonra gel seni ab üyesi yapacam , ama bakıyorsun şuanki AB sorumlusu çıkıp hakketti diğor. sizce bunda bir çelişki yokmu?
bu olayların gidişini hiç iyi bulmuyorum dünya çok karmaşık bir durum içinde ve bu durumu körükleyen ve sürekli gözünü bir şeylere dikme çabasında olan abd dir. bügün komşuna yarın bize bundan hiç bir şüphem yok niğe diğecekseniz bunlar geçmişte ve şuanda bile devam eden imf kredisi verip duryorlar türkiyeyi borç batağına düşürmekte bu durum çok vahim kimse farkında değil niğemi yarın öbürgün o borcun altından çıkasssan gelir senin ülkene girer ne var ne yok el koyar.