İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sağlam bir bünyeniz yoksa izlemeyin

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
The Nines filmini izledikten sonra 2 saat googlede bu filmin ne anlattığını bulmaya çalıştım :p Öncelikle filmi zamanınızın en değersiz aralığında izlemenizi tavsiye ederim. Eğer iyi bir film eleştirmeni veya üstün zeka bir izleyici değilseniz filmden hiç birşey anlamayacaksınız (bariz görünen şeyler dışında ben bişey anlamadım).

Alttaki yorumu ekşi sözlükten aldım. DVD nin yanın yorumu kullanma klavuzu olarak vermeleri gerekir :)

--- spoiler ---

ilk hikayede, ikinci bölümdeki kurgulanmış hikayeyi izliyoruz, ikinci bölümde birinci bölümün kurgulanmasını. ikinci bölüm sonlara doğru biraz sıksa da hikayeyi eleştiren, bizi filmin içine sokan leziz bir bölüm bu. film kendi içinde mockumentary yapıyor adeta. burası bana fazlasıyla stranger than fiction'ı anımsattı mesela. o filmi pek sevmemiştim gerçi.

bir bölümde açıklandığı gibi, "maymunlar 6, insanlar 7, tanrı 10" ise 9lar da evrimin bir üst basamagına çıkmış kişilerdir. adamımız nasıl 9 oldu, koalalar nasıl 8 dir gibi soruların cevaplarını zaten bilmiyoruz, bilmemiz de istenmiyor ama adamımızın 4000 yıldır kendi evrenini yaratıp onda farklı karakterlere büründüğünü ve sıkıldıkça yok ettiğini anlıyoruz. hikayedeki sarışın karakter de bunu engellemeye çalışıyor adeta, üçüncü bölümde yolda rastladığında erkek arkadaşının sürekli oyun oynayan birisi olduğunu ve öldüğünü söylüyor.
sonra bu sarışın hatunun aslında başroldeki adamın kız arkadaşı olduğunu anlıyoruz. belkide o hikayede bahsettiği kendisiydi ve adamı 4000 yıllık oyunundan kurtarmak için oyunun içine girmeye çalıştı.

neyse yani, üçüncü hikayedeki video oyunu yaratıcısı esas adamımız (dikkatinizi çekmiştir lost'taki jack'in sakallı haline ne kadar da benziyor) aslında susan'ın erkek arkadaşıdır. gerçek olan bölüm sadece ikinci bölümdür (reality show) esas adamımız kendi yarattıgı dünyadaki karaktere aşık olur, kız da bunu ordan kurtarmaya çalışır olaylar gelişir.

--- spoiler ---

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sağolsun mithrandil indirmiş 30 dakika izledim moralim bozuldu vallahi böyle bir film için çakırdığım 10 dakikama yandım bir bu birde Saatler adlı film vardı beleş 2 tane orj. dvd kazanmıştım gelınce dedım açıp izleyeyım filmin ilk 45 dakikasını izledım ufff oda ayrı beter bir filmdi bu tür filmler benı çok sıkıyor the Saatler 1 bu 2 şuana kadar izledığmım en abuk subuk filmlerdi..:)
ama bu tür filmlerden çok hoşlanan kişilerde oluyor açıkcası nasıl beğenıyorlar anlayamıyorum

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.