İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sagopa Kajmer - Kafile çıktı

M

MasterTR

Misafir
i.s.a.q senin derdin ne? adami seviyorsan dinle sevmiyorsanda niye parazit yapiyorsun? begenmiyosan dinleme karde$im ya

System32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben Rapçi değilim
rapçi değilsen Sagopa K. hakkında konuşmuycan o zaman.

Disstortion EP gibi bir DEV diss e imza atmış bir adamdır. Kuvvet Mira da Türkiye nin en iyi rap üreten grubudur.
Gelelim şu sample meselesine bir çok rapçi böyle yapar. Çoğu da çalar. Ama sago çalmaz. Sagonun beatleri ünlüdür. Beat vermediği rapçi hemen hemen yoktur. Ceza, Fuat, vs.vs. Bu işe yıllarını vermiş biridir.

Kimileri gibi havadan düşüp gelmemiştir.

Bknz:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sagopa_Kajmer
Başlık oldukça ilginçtir.
DJ - Prodüktör - Rapçi - Turntablist

deeper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
albümü şu an yüzelsel olarak dinledim;
Raffine - Yaşananlar Var albümde kendini belli eden bir parça olmuş, ve bence artık kolera hiç dinlenmiyor, onun parçalarını ortada değiştirmek zorunda hissettim kendimi.

I

i.s.a.q

Misafir
Dinlemıyorum Parazitte yapmıyorum.

Eleştri Yapıyorum ''Eleştri''

.Saygılar.

1 . Bir insanı, bir eseri, bir konuyu doğru ve yanlış yanlarını bulup göstermek amacıyla inceleme işi, tenkit:
"Fırkacılık, karşıya sövüp saymadan çamur atmadan çok önce hatta karşıyı eleştiriden önce, kendi ilke ve amaçlarını, uygulama yöntemlerini anlatmak olmalıydı."- T. Buğra.
2 . edebiyat Bir edebiyat veya sanat eserini her yönüyle anlaşılmasını sağlamak ve değerlendirmek amacıyla yazılan yazı türü, tenkit, kritik.
3 . felsefe Özellikle bilginin temellerini ve doğruluk durumunu inceleme, sınama, yargılama:
"Zengin seçenekleri dinlerken siz de muhayyilenizi, eleştiri bilincinizi bilemiş olurdunuz."- H. Taner.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
i.s.a.q' Alıntı:
Dinlemıyorum Parazitte yapmıyorum.

Her pap şarkısının belli bir altyapısı vardır. Bunları ya Başka stüdyolardan alır yada kendi stüdyosunda yapar. Evet birçok şarkının altyapısı başka stüdyoya aittir. Ama bu çalıntı değildir veya başka bir stüdyoya ait diye rapçi değildir diye birşey söylenemez. En azından sözü kendisine aittir. Müzik de yasal yollarla başka yerden alınmıştır.

I

i.s.a.q

Misafir
the_alorak' Alıntı:
Her pap şarkısının belli bir altyapısı vardır. Bunları ya Başka stüdyolardan alır yada kendi stüdyosunda yapar. Evet birçok şarkının altyapısı başka stüdyoya aittir. Ama bu çalıntı değildir veya başka bir stüdyoya ait diye rapçi değildir diye birşey söylenemez. En azından sözü kendisine aittir. Müzik de yasal yollarla başka yerden alınmıştır.

aslında aynı şeylerden bahsediyoruz.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
i.s.a.q' Alıntı:
aslında aynı şeylerden bahsediyoruz.

Ben zaten sana zıt birşey söylemek istemedim. Bu olaydan bahsetmek eleştiri değildir. Gerçek birşeyi dile getirmektir. Ama art niyet gözetmeden yani "Ancak Sagopa ne bir sanatçı nede bir muzisyendir." bu sözü söylemeden yaptığın herşey mübahtır. Nice sanatçı diye geçinip sanatçı olmayanın yanında söylenmemesi gereken bir söz.

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
System32' Alıntı:
rapçi değilsen Sagopa K. hakkında konuşmuycan o zaman.

bir uzmanı ele alalım mesela okullardaki problemleri dile getiriyo olsun...
böyle çıkarmışlar adamı televizyon programının birine adam konuşuyor...
tlefonla bağlanıyorsun ve sen öğrencimisin diğilsen konuşmucan problemler hakkında diyorsun...

(şimdi böyle bi durumu tvde izlesen ne yapardın...??)

neyse anlatmak istediğim şeye gelelim... bazen herşey dışardan göründüğü gibi diğildir ancak bunu genellemek de mümkün diğildir.. sizden farklı düşüncelere saygı göstermek erdemdir..

leet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
rap'in sampLe müziği oLduğunu biLmeyen adamLar geLmiş burda sago'ya tüm şarkıLarı aLıntı diyor. Hey Allah'ım önce git bi' rap müzikteki sampLe küLtürünü araştır ondan sonra bana göre parazit sana göre eLeştiri oLan işi yap..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.