İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

saldırılar için önlem alındı mı?

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
forumun açılması gerçekten çok sevindirici. kapandığından beri kişisel internetimde büyük bir eksiklik çekiyordum :)

fakat benim merak ettiğim, forum hesabı yeniden açılıp, yedeklerle site aynı şekilde yeniden mi açıldı yoksa bir önlem alındı mı? daha önceki saldırılar şu anda yeniden olsa forum kapanabilir mi yoksa açık mı kalır?

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
daha önce pm ile öneride bulunmuştum, yine bulunayım. botnetin dediğiniz gibi kesin bir çözümü yok fakat forum 3-4 farklı serverda çalıştırılırsa saldırılara karşı büyük ölçüde önlem alınabilir. 3 serverda http/php 1 serverda veritabanı. http/php serverlardan 1 tanesi gitse, 2 tanesi ayakta.

aynı dc üzerinden 4 farklı vps serverdan 1 er vps alınsa 4 tane, aşağı yukarı 1 dedicated server bedeliyle botnetten en az şekilde etkilenilir.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
:)

buraya saldıran insan 4 değil 40 vps alınsada burayı kapatır.

3-5 botu olan bir insan değil

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
iki forumun üyeleri toplanıp ortak kına alsınlar da bu iki yere saldıranlara hediye edilsin. birbirlerine yakarlar sırayla :/ ne mantıksızca bi harekettir ya. anlamıyorsunuz bir türlü. site sahibi ile derdiniz mi var. niye birebir görüşüp halletmiyorsunuz. burdaki 6 bin r10 daki 12 bin üyenin işlerini yapmalarına engel olup elinize ne geçiyosa artık..

Allah ıslah etsin

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
r10'dakiler mi yapıyor bunu? Pek şaşırmayacağım öyleyse.

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
İyinetin açılmasına ne kadar sevindimse kapanmasına da o kadar üzülmüştüm ... Umarım böyle saçma sapan şeyler bir daha olmaz ...

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
İyi be senden nbr yaşlı kurt 16.5 İnegöl yazmış adam ya haha :D

Botnet e nasıl çare yok o zman bu şerefsizliği yapan kişiler herkese yaparlar istedikleri siteyi kapatırlar öyle mi ??
ben yazarım :D

ewet botnet e care yok sadece fiziksel firewall ile biraz saldırı hafifletilebiliyo onunda cok iyi optimize edilesi gerekli direk servere firewal i taktırıp default ayarlarla calıştırdığınız zaman firewall siz bir serverden farkı kalmıyor serverin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.