İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Samsung O Uygulamayı Kapatıyor !

seohocam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
samsung-hub.png
Dünyaca ünlü mobil sektör lideri Samsung geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile tüm telefonlarında kullandığı önemli bir uygulamasını artık kaldıracağını açıkladı.

Samsung’un teknik medya pazarlama yetkilisi Philip Berne’in SamMobile ile yaptığı bir söyleşiye göre Samsung Hub 1 Temmuzda kullanıcılarına kapısını bir daha açılmamak üzere kapatacak. Google Play ile rekabete girmek için kurulan bir çeşit Oyun & Uygulama mağazası olan Samsung Hub yıllardır hizmet vermekteydi. Ancak son zamanlarda Android işletim sisteminin hızla yükselmesi üzerine artık eskisi gibi ilgi görmeyen bu Samsung Hub uzun zamandır bu sonun geleceğinin sinyallerini veriyordu.

Neden kapanıyor sorusuna ise Google’in Samsung üzerinde baskısı tek cevap olacaktır. Daha önce android işletim sisteminden ayrılarak kendi işletim sistemini kurma üzerinde uzun süre çalışmalar yapan Samsung şuan kullandığı Android işletim sisteminin sahibi Google’in ” Gereksiz Uygulamaları Kaldır ! ” mesajı üzerine bi nevi zorunlu olarak Samsung Hub’u ve beraberinde bir çok uygulamayı cihazlarından kaldırmak zorunda kaldı.

Google karşısında eli kolu bağlı kalan Samsung yöneticileri bir an önce Android işletim sisteminden ayrılmak istese de bu değişim önümüzdeki yıllar içerisinde gerçekleşmeyeceğe benziyor. Firmanın bu yıl ki Amiral gemisi olan Galaxy S5 kutusundan çıkarıldığında da zaten beraberinde Samsung Hub desteğini sunmuyordu. Bu da demektir ki firma işletim sistemi değişim konusunu bir süre ertelemişe benziyor.

Kendi fikrimi söylemek gerekirse açıkcası Samsung Hub’un yokluğunu farketmeyeceğimi düşünüyorum eminim ki bir çok Samsung kullanıcısı benle aynı fikirdedir. Yaklaşık 9 ay gibi bir süredir Galaxy S4 kullanıyorum ve telefonda öyle bir uygulamanın olduğunu yeni öğrendim diyebilirim .

Kaynak : http://emrekidir.com.tr/teknoloji-blogu/samsung-o-uygulamayi-kapatiyor/

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5