İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sandbox Hakkında Bir Soru

kaptan_75

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Merhaba Arkadaşlar

Forumda içerigimiz kapalı fakat bir kod ile bunu google a gösteriyoruz ama ziyaretçi göremiyor. Bunun uygulanması sonucunda herhangi bir problem olur mu. Cevaplarınız çok önemli. Teşekkürler

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
Tam emin olmamakla beraber, biraz araştırma yaptığımda bikaç farklı teori ile karşılaştım.
Bir kısım şu hipotezi savunmakta :

Bu şekilde yaparsan banlanırsın arama sitelerinden. Hiç olmadı sandboxa atar.
Arama motorları bazen header bilgisini değiştirip gelir. Acaba bize farklı şey gösteriyor olabilir mi diye.Yine de en sağlıklısı var olan kısıtlamayı kaldırmamak

Bir başka görüş ise;

USER_AGENT tanımlaması yaparak, siteyi indeksletebilir ve google botların girişine izin verirsin. Bunun herhangi bir sakıncası olmaz

İki farklı görüş hakim hocam. Yinede webmaster araçlarından daha detaylı bilgi alabiliriz gibi geliyor. Ben biraz daha araştırayım. Birşey bulursam konuya yazarım.

kaptan_75

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Zaten bizim yaptıgımız şey ikinci açıklama. İçeriği googleden saklamıyoruz ziyaretçiden saklıyoruz bu yüzden bişey olacğaını düşünmüyorum ama yinede tam emin degilim

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Ben de sorununuz hakkında araştırma yaptım.Böyle yaptığınız takdirde bir kişi indexlenmenizde sorun olur demiş.Bu diyalog dikkatimi çekti işinize yarayabilir diye düşündüm.
Hmm teşekkürler Peki bunun bi çaresi yokmu ben çoğu sitede görüyorum böyle yapmışlar özellikle fan sitelerinde bu adamların siteleri indexlenmiyomu?Googlebotunu kullanıcı gibi gösteremezmiyiz?

Cevap:
gösterebilirsin kullanıcı gibi eklentiyi kur bir sıkıntı olmaz aynısını ben kullanıyorum...

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
İndekslemede sıkıntı yaratmayacağı genel kanı. Ama sandbox tehlikesi varmı? O konuda net bir bilgi yok. En güzel webmaster araçlarına, bu konuyla ilgili bir konu açmak.
Fakat ben bir kullanıcı gözüyle bakarsam, üyelik isteyen sitelerde 10 saniye durmam. Yani önemli olan üye sayısı ise tamam. Ama önemli olan hit ve sitede geçirilen süre ise, üye ol şartı konulmasına gerek yok. Ama en kötü ihtimalle, sadece linklerin gizlenmesi daha makul geliyor bana. Tabi bunlar sorunuzla pek ilgili gibi görünmesede, kullanıcı gözüyle oluşan durumlar.

kaptan_75

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Sorunun ayrıntısı şu. Sitede bulunan bilgiler özel. Başka hiçbir polis forum sitesinde yok fakat ben içerigi açtıgım taktirde bunlar görülecek haa şöyle bir durum var bunları ziyaretçiye göstermem fakat o zamanda indexlenmede sorun olacak. 7 - 8 bölüm özel. O yüzden

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
Bunun sitene zararı olur bence. Sistem yapılır user agent ile google botları tanırsın içeriği görmesine izin verirsin. Fakat user agent vermeyen normal kullanıcı gibi giren google botlarıda mevcut. Böylelikle bota farklı içerik kullanıcıya farklı içerik gösterdiğinden banlanabilirsin.

Şöyle bir yorumda bulunmuş arkadaşlar. Hocam bu özel bölüm dediğin yerler hariç, diğer bölümleri misafirlere açarsın. Bu özel bölümlerde , misafirler sadece konu başlıklarını görür. İçerik için üye olma şartı getirirsiniz. Bu şekilde konularda indekslenmiş olur.

kaptan_75

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Forum smf. Smf de böyle bir modifikasyon var mı bilmiyorum. O bölümleri ziyaretçiye göstermeme ama google tarafından da indexlensin istiyorum. Ayrıca bu özel bölümleri google görüp indexleyebilir mi ?

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
Google Botlarının forumunuzu Tam içeriğe göre listelemesi ve konu başlıklarını Anahtar Kelime olarak tanıması için ufak bi Değişiklik yapmamız gerekiyor

kullandığınız temada index.template.php içinde bu kodu bulun

Kod: Hepsini Seç | Panoya Kopyala
function template_main_above()
{
global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt, $modSettings;

ve hemen altına bu kodları ekleyin

$stop_words= array("I "," a "," about "," an "," are "," as "," at "," be "," by "," com "," de "," en "," for "," from "," how ","How "," in "," is"," it "," la "," of "," on "," or ","Or "," that "," the ","The "," this "," to "," was "," what "," when "," where "," who ","Who "," will "," with "," und "," the "," www ","!",".","?","=","-");
$keywords_ = str_replace($stop_words," ",$context['page_title']);
$keywords_ = preg_replace ( "/\s\s+/" , " " , $keywords_);
$keywords_ = str_replace(" ",", ",trim($keywords_));

bu koduda metaların arasına yerleştirin

<meta name="keywords" content="'.$keywords_.'" />

Örnek olarak
Smf kurulumu diye bi konumuz warsa keywords bu şekilde çıkar
<meta name="keywords" content="Smf kurulumu" />

google botu ve diğer spiderların sitendeki tüm içeriği indexlemesi ve dolaşabilmesi için gereken komutlar

<META NAME="googlebot" CONTENT="index, follow">
bu meta google botu tüm içeriği indexlesin demek

<meta name="robots" content="all">
bu meta tüm botlar sitede dolaşabilir demek

<META NAME="robots" CONTENT="index, follow">
bu meta tüm spiderlar tüm içeriği indexlesin demek

<META NAME="REVISIT-AFTER" CONTENT="1 Days">
bu meta ise siteni ziyaret eden botu bir gün sonra tekrar gelmesini sağlar

ayrıca bu metaları kullandığınızda robotlar için izin belgesi olan robots.txt dosyasını kullanmanıza gerek kalmaz ve siteniz daha hızlı ve tam içeriğe göre listelenir.

Böyle birşey buldum hocam. Sanırım işini görecektir. Detaylı bilgi için burayıda incelersin.

kaptan_75

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
çok teşekkürler kodları koydum bakalım inşallah bir problemle karşılaşmayız. Yardımlarınız için teşekkürü bir borç bilirim.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
ziyaretçiye kapalı bir konu otomatik olarak googlea da kapalı olacaktır. googleın göremediği bir konu olucak, bir sorun olmaz, çünkü o konuyu senden ve o konuyu görebilenlerden başkası bilmiyor

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
çok teşekkürler kodları koydum bakalım inşallah bir problemle karşılaşmayız. Yardımlarınız için teşekkürü bir borç bilirim.

Rica ederim hocam. Sonuçlar hakkında burdan bizleride bilgilendirirseniz, ileride bu sorunla karşılaşan arkadaşlarada yardımcı olmuş oluruz. Hayırlı bayramlar..

kaptan_75

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ziyaretçiye kapalı bir konu otomatik olarak googlea da kapalı olacaktır. googleın göremediği bir konu olucak, bir sorun olmaz, çünkü o konuyu senden ve o konuyu görebilenlerden başkası bilmiyor

Ama şu var hocam Google botlara içeriğimi gösterip ziyaretçilere gizlesem ne olur ? ki bunu yapıyorum ben. bunda sorun olur mu hala kafam karışık ?

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
hiç bişey olmaz, ama tersini yapmamaya çalış, google içeride farkı şeyler olacağını düşünür, bırak ziyaretçi göremesin, çok merak ederlerse ye olurlar

kaptan_75

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
tersi ziyaretçiye gösteripte google a göstermezsem olur ki onuda ben istemem. teşekkürler hocam valla içim rahatladı. Bakalım siteye kodu ekledik sonucu mutlaka yazıcam.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.