İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sandbox ı kontrol etmenin veya sandbox dan çıkmanın bir yolu varmı ???

aybar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba,

google da yasak sitelere giriş diye aratıldığında birinci sırada çıkıyordum ve ziyaretçi sayımın %90 ı bu yolla geliyordu. Fakat son zamanlarda bu şekilde yazınca sitem 4-5 inci sayfalarda çıkmaya başladı. Şimdi ise tamamiyle yok oldu.

Büyük ihtimalle bu sandbox olayı. Sendboz dan çıkmanın yolu varmıdır veya çıkmak için ne yapmak gerekli ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. bu arda sitem www.aybardumlu.com

Şimdiden teşekkürler.

biRtuRk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba,

google da yasak sitelere giriş diye aratıldığında birinci sırada çıkıyordum ve ziyaretçi sayımın %90 ı bu yolla geliyordu. Fakat son zamanlarda bu şekilde yazınca sitem 4-5 inci sayfalarda çıkmaya başladı. Şimdi ise tamamiyle yok oldu.

Büyük ihtimalle bu sandbox olayı. Sendboz dan çıkmanın yolu varmıdır veya çıkmak için ne yapmak gerekli ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. bu arda sitem www.aybardumlu.com

Şimdiden teşekkürler.

siten zaten su anda sanboxta degil ki. belki filtreye girmişsindir o kelimeden

aybar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nasıl anlıyorsunuz sandbox a girmedini ? banada söyleyin lütfen ?

hostingwp

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
kimsenın net birşey bildiğini sanmıyorum.Herkes tahmin yürütüyor.Google'un 400 ü aşkın değişkeni var,bizim bildiğimiz çok çok 50 tanedir vs..

benim fikrim siten için "yasak sitelere giriş" kelimesinde çok link değişimi yapmış olabilirsin vb...Eğer böyleyse link değişimi yaptığın çöp siteleri felan sil,belki çıkar.dediğim gibi kesin çözüm değil tabiki.

deviL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Nasıl anlıyorsunuz sandbox a girmedini ? banada söyleyin lütfen ?

Websitem sandbox filtresine takıldımı?

Ne zamanki webmasterlar sandbox filtresi hakkında birşeyler öğrendi, Her zaman için ilk sordukları soru websitem sadboxa takıldımı.

Sandbox filtresinin ve googledan banlanma kavramları kesinlikle farklı şeylerdir. Yani sandbox a girdiginizde google dan banlanmış olmassınız. Eger alan adınızı google aratıp 0 sonuç alırsanız (google da daha önce listelenmiş olmanız gerekir) büyük ihtimalle google dan banlanmışsınız. Bunu anlamanın bir diğer yoluda web sitenizin log dosyalarına göz atmak, google bot un ugrayıp ugramadıgını görebilirsiniz eğer banned bir siteye sahipseniz büyük ihtimal google bot ugramayacaktır.

Banlanmadınız ama google aramalarında üst sıralarda çıkamıyorsunuz, bu noktada bakmanız gereken websitenizin içerigi ve inbound linklerinizin (alt sayfalarınızın) kalitesi. Yapabileceginiz ise rekabetin daha az oldugu anahtar kelimeler (keywords) üzerine yogunlaşmak olabilir. Diğer arama motorlarından yüksek ziyaretci alıyorken googledan çok daha az yada hiç ziyaretci alamıyorsanız büyük bir olasılıkla sandboxtasınız.

kaynak

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
bende örneklendireyim bu şekilde bir arama yapıpta 0 sonuç alırsan banlanmışsındır.
site:aybardumlu.com
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1B3GGGL_trTR264TR264&q=site:aybardumlu.com&btnG=Ara&meta=

bu şekilde aratıp sonuç alamazsan sitenin infosu yok demek.
info:aybardumlu.com
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1B3GGGL_trTR264TR264&q=info:aybardumlu.com&btnG=Ara&meta=

bu şekilde aratıp ilk sayfada yoksan sandboxtasın garanti :)
aybardumlu.com
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1B3GGGL_trTR264TR264&q=aybardumlu.com&btnG=Ara&meta=

aybar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok sağolun arkadaşlar

Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekürler ediyorum. Burdan çıkarmam gereken şuki sitem sandbox da değil. Bu konuda sevindim. Banlanmışta değil bu konuda çok çok sevindim.

Bir ikincisi yasak sitelere giriş ile dışarıya link vermedim fakat sitemin ziyaretçisinin %80 i bu kelime ile geliyordu. Yani google da yasak sitelere giriş yazınca birinci sırada çıkıyordum. Ama işte daha sonradan 5. sayfaya düştüm şimdi 250 küsürlerde.

Yani bu kelimede de bir anda düşüş yaşadım. Son zamanlardaki izlenimlerimde şunlar. Bu sorunları ilk yaşadığımda google index im 30 a kadar düşmüştü şu anda 200 küsürlerde seyrediyor.

Neyse umarım herşey yoluna girer, tekrar tekrar çok teşekkürler arkadaşlar.

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Sandbox dan şüphelenmeye sebep - daha önce iyi hit aldığın ilk sıralarda çıktığın sözcük veya deyimlerde çok gerilere düşmen hatta arama sonuçlarından kaybolmandır.

Site_adı.com veya www.Site_adı.com şeklinde aramalarda ilk sırada çıkamamak da bir gösterge olabilir.

Çıkma konusunda rivayetler çoktur - benim tecrübemle gördüğüm ise : fazla tekrarlayan anahtar sözcüklerden siteyi arındırmak - kopya içerikler varsa değişiklik uygulamak.

Ve site içinde çok fazla aynı kapıya çıkan linkleri (örneğin ETİKET SİSTEMİ) azaltmak veya zengin içeriğe ulaşana dek kapalı tutmak...

Şu da bir gerçek ki google ın kriterleri bilinmediği için kimsenin söylediği KESİN DOĞRU olamaz - bunlar sadece tecrübelere dayanarak yapılan yorumlardır.

aybar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok teşekkürler annudora,

Birkaç kere alıntı yaptım, aslında sitemde aynı kapıya çıkan çok linkde yok yani yazılan her blog altında ayrıca etiketlerde yok. Benim şüphem facebook dan :S
Bilmiyorum saçmamı ama orada çok üyesi olan toplulukların wall una site linkini atmıştım bir uyarı maili gelmişti. Yani facebook un böyle bi kudreti varmı bilmiyorum ama aklıma tek gelen o başka bi neden bulamamaktayım :(

www.aybardumlu.com makalelerin altına bakarsan ayrıca etiketleme yok öyle ardarda. Tekrar teşekkürler

aybar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kahretsin yaaa

Arkadaşlar google index im günden güne düşmekte :S

Napıcamı bilmiyorumy :(( bu durum çok üzüyor beni :S

aybar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sonunda sitem düzeldi. Yaklaşık 1 aydır herşey normal gidiyor. Uzun uzun araştırmalarım ve sizlerinde verdiği bilgiler sonucunda anladımki sandbox da değilmişim sadece çok hit alan kelimelerde filtreye girmişim sanırım.

Tekrar hepinize teşekkürler, herhangi bir problem kalmadı.

site:aybardumlu.com
şeklinde arandığımda da ilk sıradayım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.