Sandbox forumda anlatılmadımı ?
Ben de indexlerde azalma oldugunu sanıyordum ama bu gibi bi belirtisi yokmuş. Benim başıma da geldi - sitenin biri 4k - 5k dan 300 lere indi hit. Baktım ki pek çok arama sözcügünde 1-2-3 üncü sayfalardan 5-10 arasındaki sayfalara kaymışım. Ayrıca sitenin adı SITEADI.com olsun : google da SITEADI veya bazen SITEADI.COM diye arattığında ilk sırada çıkamayışın sandbox işaretidir...
Kısacası BAN ile SANDBOX ı karıstırmamak lazım.
BAN için siteni google da site:site_adi.com şeklinde aratman indexlerindeki azalma veya tamamen silinmeyi görmen yeterlidir.
Sandbox içinse kesin bi cevap veren yer olamaz sanırım. Sitelerde sonuç aramak yerine Kendi gözlerine göre karar verebilirsin. Benim gibi oyun aramasında 3. sayfadan 14. sayfaya - hatta site adımı aratınca ilk sırada çıkarken önce SPAM sitelerin arkasına ve şuanda da 1. sayfadan ötelere düşmem gösteriyor ki benim site SANDBOXta...
BANda indexler silinir - google dan dolayısıyla hiç hit alamazsın. SANDBOXta ise arama kriterlerindeki yerin gerilere düşer - indexlerin durur ama google dan normalin oldukça altında hit alırsın.