İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sayfa meta taglari

S

SILAM

Misafir
selam
bazi yabanci sitelerinde iki ayri yerde meta satirlari var neden acaba? titleside keywordlari vs..bir titleye
<META name=Keywords content="
2 kere konsa bir faydasimi zararimi olur?:) cok uzun olunca siteye ne gibi bir etkisi olur..key yazarken aralarinda bir bosluk bir , virgulmu koyarsak yada hic bosluk koymadan direk ornegin,ornegin,ornegin mi olur hangisi daha etkili..daha ne sorsam baska? :rolleyes: sizce en guzel key nasil olur..hem arama motorlarinda hemde reklam turu seylerde..fikir almak istiyorum.
 

h4x0r

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Nisan 2005
Mesajlar
415
Reaction score
0
herkes aramalarda önemli diyor metalar için ama ben metasız sayfalarla yüzlerce hit alıyorum

meta falan boş işler takma fazla kafana
 

Osiris

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ocak 2005
Mesajlar
134
Reaction score
0
karınca kararınca :)

SILAM' Alıntı:
selam
bazi yabanci sitelerinde iki ayri yerde meta satirlari var neden acaba? titleside keywordlari vs..bir titleye
<META name=Keywords content="
2 kere konsa bir faydasimi zararimi olur?:) cok uzun olunca siteye ne gibi bir etkisi olur..key yazarken aralarinda bir bosluk bir , virgulmu koyarsak yada hic bosluk koymadan direk ornegin,ornegin,ornegin mi olur hangisi daha etkili..daha ne sorsam baska? :rolleyes: sizce en guzel key nasil olur..hem arama motorlarinda hemde reklam turu seylerde..fikir almak istiyorum.

Bildiğim bazı şeyleri paylaşayım:
- Meta tag kısımlarını 2 kere koymanın bir faydası olacağına inanmıyorum.
- Key yazarken aralarına virgül ve boşluk bırakmanı öneririm. Örnek : web, sohbet, dostluk, arkadaşlık gibi...
- En uygun key sayfanın içeriğinde yani title ve description ile uyumlu keywordlardır.

Ayrıca konu ile ilgili üstteki arkadaşın yazdığı fikre katılıyorum. Bu konu ile ilgili bir yazı buldum. Onu da ekliyorum.

Üst veri belirteci (Meta Tag) nedir?

Üst veri belirteci, Web üzerindeki bir belgenin içeriği hakkında bilgi verebilecek ilgili sözcük ve/veya açıklamaları içermekte ve sayfanın HTML (Hyper-Text Markup Language) kodunda yer alıp sayfanın görünüşünü herhangi bir şekilde etkilememektedir. Kolay kullanımı sayesinde, sadece profesyonel Web sayfası tasarımcıları tarafından değil amatörce Web sayfası tasarlayan kişiler tarafından da kullanılabilmektedir. Aşağıda HTML kodu içerisinde "Anahtar Sözcükler için Üst Veri Belirteci - Meta Keywords Tag" kullanım şekli verilmiştir.



Web sayfası hazırlandıktan sonra HTML koduna yerleştirilen üst veri belirteci, arama motorlarının Web üzerindeki belgeleri tarayıp dizinlemek için kullandığı robotlara hitap etmektedir. Robotların dizinledikleri en önemli öğelerden biri olan üst veri belirteci daha sonra arama motoru tarafından Internet kullanıcısının bilgi ihtiyacını sağlamak için kullanılır. Tabi burada üst veri belirteci'nin tam anlamıyla belgenin içeriğini belirttiği varsayılır.


Sakıncaları var mı?

Internet kullanıcısına aradığı bilgiyi kolayca verebilmek amacı taşıyan üst veri belirteci, uygulamaya konulduktan kısa bir süre sonra kötüye kullanılmaya başlanmış ve Web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlayabilecek "Web spam" tekniklerine maruz kalmıştır. Belgenin üst veri kısmına kaynak ile ilgili olmayan ve arama motorlarında en güncel, en genel ve en popüler söcükler yerleştirilerek arama motorunun sonuç listesinde en üst sıralarda yer alması hedeflenmiştir. Bir başka deyişle, kişilerin gerek popülarite gerek ticari kazançları uğruna kullanıcıların bilgiye erişimini engellemeleri de diyebiliriz.


Suçlu kim?


Lawrence ve Giles 1999 yılında yapmış oldukları çalışma neticesinde Web sayfalarının yaklaşık %34'ünün üst veri belirteci kullandığını ortaya çıkarmıştır. 2001 yılında Klarin, Pavelic ve Pigac tarafından yapılan başka bir çalışmada ise Web sayfalarında üst veri kullanmayanların %50'sinin üst veri hakkında herhangi bir bilgileri olmadığı belirtilmiş ve Web editörlerinin üst veri hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıkları açıkça görülmüştür.


Yeterince bilinçlendirilemeyen Web editörleri, öğretilemeyen Internet ve etik kuralları, sunulan nimeti kullanıcıya aktaramayan basın ve yayın organları,... en büyük çözümlerden biri olarak düşünülmüş üst veri'nin çukurunu kazmıştır.


Gelişmeler

"Anahtar Sözcükler için Üst Veri Belirteci - Meta Keywords Tag" (MKT), 1996 yılının başlarında, ilk kullanımını yaşamış ve ilk büyük arama motorlarından olan Infoseek ve AltaVista tarafından desteklenmiştir. Daha sonra, 1996 yılının ortalarında faaliyete geçen Inktomi, HotBot arama motoru üzerinden MKT'yi desteklemiştir. 1997 yılının ortalarında Lycos tarafından da desteklenen MKT o dönemin en büyük yedi arama motorunun dördü tarafından destek almayı başarmıştı. (Diğer üçü Excite, WebCrawler ve Northern Light).


MKT'nin kötü niyetler için (Web spam) kullanılmasından dolayı ileriki tarihlerde de Excite tutumunu korumuş ve destek vermemiştir. 1998 yılında Lycos'un sessizce desteğini kaldırması MKT'nin ilk firesi olmuştur. Google ve Fast gibi yeni arama motorları ise hiçbir zaman destek vermemişlerdir.


2000 yılında kapanan Infoseek'den sonra geriye kalan iki büyük destekçisinden biri olan AltaVista, 2002 yılının temmuz ayında desteğini kaldırınca, Inktomi günümüzün tek MKT destekleyeni olmuştur.


Tek destekçi olarak kalan Inktomi'nin yetkilileri de şimdilik MKT'ye destek vermeye devam edeceklerini fakat arama sonuçlarında MKT'nin etkisini hiçbir zamana çok yüksek tutmadıklarını belirtmişlerdir.


NETİCE

Bugün üst veri kullanımı benimsenememiş ve tam anlamıyla gerçekleştirilememiş bir hayal.


Sizleri üst veri'nin anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.....

Kaynak :http://www.winnetmag.com.tr/dergi/kose.asp?id=21
Yıltan Bitirim
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst