İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sayfamı İndexlemesin

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Arkadşalar bir konuda fikrinizi almak istiyorum.Sitemin tüm sayfalarının indexlenmesini istiyorum.1 sayfa hariç. abc.htm sayfasının indexlenmemesini istiyorum.Acaba bunu nasıl sağlarım. Robots.txt yi nasıl oluşturmam lazım.Ayrıca bunu yaparsam tüm sitemin indexlenmeme gibi bir riski varmıdır ?

Yoksa sadece sayfaya : <meta name="ROBOTS" CONTENT="no"> bunu koymam yeterlimidir ?

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu şekilde kullanabilirsiniz, örümcekler sadece indexlenmemesi gereken dosya ve dizinler için robots.txt dosyasını dikkate alır.
Dosyayı oluşturun ve "/" kök dizine atın.

robots.txt

User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /abc.htm

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
robots.txt ' yi metatag da nasıl tanıtıacam.Yani sadece hosta atmam yeterlimi yoksa index.htm sayfamdaki metataglarda yer vermelyim ?

Disallow:

bu şekil yeterlimi yoksa ekleme yapmam lazımmı.İndexlenecek yerleri yani yazmalıyım : )

yardımların içinde teşekkürler zbahadır

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
beceriksiz_acemi' Alıntı:
robots.txt ' yi metatag da nasıl tanıtıacam.Yani sadece hosta atmam yeterlimi yoksa index.htm sayfamdaki metataglarda yer vermelyim ?

Disallow:

bu şekil yeterlimi yoksa ekleme yapmam lazımmı.İndexlenecek yerleri yani yazmalıyım : )

yardımların içinde teşekkürler zbahadır

Disallow satırından sonra tanımladığınız dizin ve dosyalar indexlenmiyecek anlamına gelir. Dosyayı aynen kullanın ve sadece abc.html yerine index.html yazın.

Dosyayı bir yere eklemenize gerek yok. Bot'lar onu ana dizinde bulurlar. Zaten ilk geldiklerinde onun içeriğine bakar ve sizin yasakladığınız yerlere bakmazlar. :)

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
tşk ederim yardımlarınız için +rep

Sanırım birde karışıklık oldu.İndexlenmicek sayfa abc.html
Bu sebeple dosya aynen kullandım.index.html yapmadım.Herhalde onu yaparsam index.html yi indexlemicektir.

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
beceriksiz_acemi' Alıntı:
tşk ederim yardımlarınız için +rep

Sanırım birde karışıklık oldu.İndexlenmicek sayfa abc.html
Bu sebeple dosya aynen kullandım.index.html yapmadım.Herhalde onu yaparsam index.html yi indexlemicektir.

Doğru, verdiğiniz örneği kullanmıştım .

Ustad

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Beceriksiz_acemi ne o ne hangisini indexlemicek :D

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
bir deneme yapıyorumda :D

elimde 1 milyondan fazla doküman var.Özel makaleler.Nette henüz bulunmayan şeyler.İçerik olarakta teknoloji.Bunun 1 ay süreyle indexlenmemesini istiyorum.Ama ana sayfasınında 1 ay süreyle indexlenmesi pr alması lazım.2-3 tane pr 6-7 yere link vereceğim.Ana sayfamın değerini artırdıkdan sonrada bu sayfaları açacağım.Tabiki google cache aldığı için en değerli benim sitemde olacak bu makaleler : )

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5