İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Script Yardım

C

Cyber Coder

Misafir
Elimde bir script var ama nasıl kuracağım belirtilmemiş. Bana kurabilecek biri var mı?

Bir de script kurarken phpmyadmin'den bişey yapılıomuş heralde. Ne yapacağımızı söyleyebilir misiniz?

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Scriptin ne olduğunu söylerseniz yardımcı olunur bence...

phpmyadminde sql sorgusu mu denmiş?

C

Cyber Coder

Misafir
evet sql sorgusu demiş. Bana sadece onu söyleseniz yeterli olur. Diğer işlemleri biliyorum.

UguG

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
panel'den phpmyadmin e gireceksin. sonra scripti indirdiğin dosyalar arasında .sql uzantılı bir dosya var onu phpmyadmin'de sorgulatacaksın.

nasıl yapacağım diyorsan sanırım forumda vardır ama bulamazsan öm at yardımcı olayım.

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
veri tabanı oluşturduktan sonra panelden, phpmyadmin'e giriş yap.

Sol menüden scripti kuracağın veri tabanı adını seç, ardından script klasörünün içinde bulunan .sql uzantılı dosyayı bilgisayarında aç (notepad) içindekilerin hepsini seç, kopyala ve phpmyadmin'deki SQL sorgusu çalıştır bölümüne pastele (yapıştır) ve sorguyu gönder okadar. Yada Dosya olarak yükletebilirsin kısa yoldan.

Sonrası zaten scriptin config dosyasına girip veri tabanı kullanıcı adı şifre girmen yeterli.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.