sanırım bahsettiğin arkadaş foruma bugun aynı mesele için konu açtı. teknik olarak konuya vakıf değilim ama güvenlik açığını belirtmeniz site için umarım sorun olmaz. çunku siteyi az çok herkes tahmın edebiliyor.
bu tür konular karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülürse bir problem olmaz. iyi çalışmalar
Söz konusu olan şey o kimse değil.
O açık da değil.
zaten onu düzeltmek 5 dakikamı aldı sorun bu değil.
sorun programcının yıllar sonra bile buna zorunlu olup olmadığı
arkadaşın yaklaşımı yaptıysan zorunlusun şeklinde (bunu yaptığının arkasında durmak olarak nitelendiriyor).
normalde ben onun benim zorunda olduğumu düşündüğünü kazara farkettim. öyle düşündüğünü baştan bilseydim önlemimi alırdım.
normalde ben söylenini kendi işimmiş gibi ele alırım.
20 dakika yada yarım saati geçen bir uğraş ise bunu kendisine ücretlendiririm. Bu sadece ona karşı değil herkese karşı.
yani scripti ben bile yazmasam birine yardımcı olacak vaktim varsa yardımcı olurum bu 30 dakikayı geçmeye başladıysa ücretli olacağını karşıya belirtirim ücretli olmasını onaylıyorsa devam ederim.
zaman kıymetlidir ve bir zamanlar yapılan ufak yüzlerce programın sizin planlamanız dışınızda gelip zamanınızı alması eğer nakide dönüşmüyorsa programcı işin içinden çıkamaz.
bu olaya arkadaşların yaklaşımı bireysel ve taraflı.
Türkiyede programcılık bu yaklaşım yüzünden gelişmiyor.
çalıntı scriptler 50 ytl ye satılıyor yada open source scriptler ilgili kimsenin işini halletmese bile alınıp (para verilmemek için) kullanılıyor.