Sizden rica etsem bir de program yazdırdığınız kişiler buraya yorumlarını yazabilir mi?
maalesef o zaman yaptırdığım siteler ortaya çıkar o zamanda o sitelerden hayır gelmez artık
Sizden rica etsem bir de program yazdırdığınız kişiler buraya yorumlarını yazabilir mi?
maalesef o zaman yaptırdığım siteler ortaya çıkar o zamanda o sitelerden hayır gelmez artıkinanmak zorunda değilsiniz.ayrıca herkes'de öyle olmak zorunda değil zaten siz başka şekilde çalışırsanız onu bilemem.
bence bu açık değil. eğer açık olabilecek birşey olsaydı bakım anlaşması olmasa dahi, yardımcı olmak gerekirdi keza yazanın suçu.. bunu da yapmış olmak senin insanlığına bakar, ama karşıdaki "yapmak zorundasın" tarzı bi tavır takınsa hayatta yapmazdım şahsen.
e insaf yani aradan 1 sene geçmiş . ben coder değilim ama böyle bir durum başıma gelseydi , burada çok makul ücretlerle o açığı kapatıp hatta başka açıklar varsa gözden geçirip düzeltecek arkadaşlar var . Bu kadar tantana yapmak anlamsız . Hem burada şu problemim var deyip sorulduğunda bu işten anlayanlar zaten yardımcı oluyor. Yok böyle bişey adam sana 8 sene sonra gelip şu oldu bu oldu deme gibi bir hakkımı var ? Açık olmayan script yoktur diyede bir gerçek var o ayrı konu .
yani ortada sonsuz destek sözü falan yok.
Söz verildiğinde ne pahasını olursa olsun yapılır.
bana verilmiş bir söz yoktu ama sorun çıktığı zaman ilgilendi çünkü sonuçta kendisi yazdı scripti ve kendi hatası.ki açık da değil ufak hatalar.
ayrıca bu arkadaşa 10 yıl sonra bile olsa birşey demeden yardım edebileceğim bir arkadaş : yazdığım koddan dolayı yada değil.
sanırım bahsettiğin arkadaş foruma bugun aynı mesele için konu açtı. teknik olarak konuya vakıf değilim ama güvenlik açığını belirtmeniz site için umarım sorun olmaz. çunku siteyi az çok herkes tahmın edebiliyor.
bu tür konular karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülürse bir problem olmaz. iyi çalışmalar
Bu ülkede bu kadar bilinçsiz ve cahil insan varken gerçekten sınırsız destek vermek imkansız, çünkü herkes başkasını kullanmak için uğraşıyor.
scripti yazan kisinin teslimattan sonra arkasini donup gitmesi taraftari degilim.belki bir noktayi unutmustur veya kendisinin o an goremedigi ama cok onemli bir acik birakmis olabilir.bence script yazanlar yazdiklari scriptleri bir guvenlik ve calisabilirlik testine sokup oyle teslim etmeliler.
Caesar arkadasa da katiliyorum, ben de bir forumda script yazacak bir kisi ariyorum diye ilan verdim birisi irtibata gecti isi verdim ertesi gunu olmuyor felan dedi(is de htm bir siteyi php yazacakti)ama istersem elinde 2 - 3 tane cok guzel scriptler varmis onlari alirmiymisim..yani adam php felan bilmiyor tek amaci piyasa da bosta gezen open source veya degil scriptleri bana satmak.kisacasi yazan kisi profesyonel olmanin gerektirdigi gibi teslimattan sonrada iletisimi kesmemelidir.ucret ister istemez o 2 kisinin arasinda olan bir sey.yani yazan kisi bakim da su para diyebilmelidir.
bir daha hata çıkarsa kendisine yapmak zorundasın diye bir söyleyin bakalım hala yapacak mı?