İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SEARCH engine spiders

draligus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
spider ile tarama yapan bildiginizbir arama motor scripti varmi? ama ASP formatinda olmali. bir ara baglan.com adinda bir site vardi . o bunu yapiyordu

xkare

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
asp ve spider... bence sacma. öldüreceksin makinayi. bi tane spider search vardi perl ile yazilmis oldukca basariliydi. bende yazdim php bot :) ama sadece milletin db'sini yürütmek için kullaniyorum.

draligus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
peki bunu php ile yapmak mumkunmu. hangi scriptle.
bir tane buldum. amacim tum sitemi indekslemesiydi. bu sayede google geldiginde o indeksten tum sayfalarima ulasabilecekti. fakat script olayi abartti. sadece sitemi degil sitemde link verdigim tum sitelere girip onlarida indekslemeye calisti. database mysql ama iyice sisti. oysa amacimiz sadece sitemizin tum sayfalarini indeksletmek
google a yardim amacli !

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
millet, Hep ben, hep ben, hep ben diyor google ne yapsın.
Çok önemli sayfalar varken (pr degeri yüksek) niye benim sayfama gelsin sorusunu kendimize sormamız gerek.Hazırladığımız sayfalar bizim için önemli ama ya google için önemli mi ?
yada dış dünyadaki diger insanlar için.
Bu forumdaki kişilerin %99u ana sayfaları için link degişimi yaparıyor.Peki ya alt sayfalar ne olacak.Büyük pr degerli siteleri incelerseniz her sayfası degişik siteler tarafından indexlenmiş link verilmiştir.Tek ana sayfaya link almakla bu işler olmaz.pr4, pr5 google gözünde pek bişey ifade etmiyor.
Bu güne kadar kaç kişi güzel bir makale yazıp sitesinde yayınladı, insanlıga bir hizmet sundu, diger insanlarda taktir etti o makalesine karşılıksız link verdi.
işte google amcanın en sevdigi şey budur,
Niye yabancılarda en dandik sayfalar pr5, pr6 iken Türkiyede yok sorusununda cevabı budur.
Siteler biribirinin kopyası, aynı içerikli sevgi sitesi görmekten artık gına geldi bana ve eminim google amcayada.
Orjinal yazılar istiyor google amca.Orjinal içerik istiyor.insanlığa faydası olacak siteler istiyor.
orjinal makalenize yada içerik dolu bir yazınıza (daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış olacak, kendinizin olacak )karşılıksız link verilmesidir.Sitenizin degeri google amcanın gözünde ancak böyle yükselir.
Birbirinin aynısı siteler yaptıkça google sitenize verdigi önemi azaltıyor bunu unutmayın.
Sitelerinizi çok iyi optimize etmeyi bırakın.Sitelerin %80 hiç optimize edilmemişken neden %20lik kesime öncelik sağlayalım diye düşünmeye başladı google.

draligus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
degisik bir bakis acisi. bugune dek nasil optimize edelim diye dusunup arastiriyorduk. artik optimize etmiyecegiz. bu ok.
peki, sitemizi icerik olarak tamamladik. 100 lerce sayfa olustu. fakat google amca hepsini indekslemiyor. ne yapalim?

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
yoktur a katılmamak elde değil.
sanırım dedikleri işe yarıyor.
www.taklaciguvercin.com sitemin 70 alt sayfası var ve çoğunun pr si 4 - ya da 3.
ama o sayfaların hepsine şüphesiz insanlar link vermiyor..

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sana şöyle bir örnek vereyim.
piyasadaki toplist sayısını bilen varmı?
cevap= yok, belki yüzlerce belki binlerce.
ama niye insanlar zirve100.com ve iyinet.com a gidip üye olurken.diger toplistlere üye olmuyor.onlarda toplist degil mi?
niye büyük bir çogunluk üye olmuyor?

cevabı basit
bu toplistler ilk toplistler bu piyasadaki kendi çaplarındaki orjinal siteler.digerleri deliste scriptinden türeme yada başka free scriptlerden.
insanlar orjinal siteleri tercih ediyor dolayısıylada google amcada insanların egilimlerinden hareketle, orjinal yada şöyle desek daha dogru olur başka eşi benzeri olmayan sitelere daha çok önem veriyor.Öyle her açılan sitenin binlerce sayfası indexlenecek diye birşey söz konusu olamaz zaten.

Hazırladıgınız sayfalar eger orjinal degilse,yani siz gidip çalmışsınız,fontunu degiştirip tekrar bir sayfa yaptıysanız ama daha önce başkası yapmışsa, yapılan sayfalar google tarafından indexlenmişse, sizin sitenize gelip bu verileri topluyor, veritabanındaki bilgiler ile kıyaslıyor, (Google amcanın asıl gücü buradan geliyor, toplanan verileri daha iyi analiz etmesi)
eger aynı olduguna kanaat getirirse, öncelikle sitenizin degeri düşüyor.Bu şu demek;
indexlenen sayfalarınızın sayısı yavaş yavaş azalır.Daha az gelmeye başlar.Yada gelse bile indexlemez çekip gitmeye başlıyor....
Sizin sitenizdeki bilginin degeri yok artık google için, çünkü o bilgiler zaten google veritabanında var olarak görünüyor.

ZeuQma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hmm güzel bi analiz.. Aslında bende arama.us için bişeyler arıyorum yapacak ama bir türlü bulamadım, çünkü "Yoktur" arkadaşımızın da dedigi gibi yok yok:) Ben öyle birşey olsun istiyorum ki piyasada olmasın ve millet arama.us var bide ona bakalım desin diyorum, ama bişey bulamadım açıkcası koydum google aramasını geçtim.. Önerisi olan arkadaşlar öneri sunabilirler, kendi script'imizi yazabilecek kadar bilgimizde var çok şükür..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5