İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sedo'nun kurnazligi

odevsiteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yaklasik bir ay once sedo'ya yonlendirdigim odevim.com, kisa surede sedo'nun en cok trafik alan 20 domaini arasinda yer aldi.

Siz tikladiginizda hala ilk 20'de olmayabilir ama su adreste gorulebilir:

http://www.sedo.us/search/hitlist.php4?tracked=&partnerid=&language=us

Bu sure icinde onbinlerce ziyaretci, binlerce tiklama disinda domaine iki kez de teklif gelmis. Ama bu adamlar domainin size ait oldugunu dogrulayamiyoruz diyerek beni oyaladilar ve bu tiklamalardan elde edilen geliri cebe attilar. Bu durum Sedo'nun keyfi uygulamasini gozler onune seriyor. Ben de kendilerine daha fazla para kazandirmamak icin domaini sedo'dan cekiyorum. Bu durumu size duyurmak istedim.

watcher

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bunun yerine domainin bana ait olduğunu ispatlamam ve kazandıklarımı almam için ne yapmam gerekli diye sorsaydın sana cevap vermek zorunda kalacaklardı.. şahsen bi zamanda ben oraya domain eklemiştim. arada bi mail atıp soruyordum nasıl daha fazla trafik alırım falan filan bu arada clickler alıyordum zaten..bana iyi gidiyor vs. diyorlardı..para ödeme günü geldi bana mail geldi anormal trafik var vs. bende mail attım dedim size böyle sorduğumda iyi gidiyor diyordunuz şimdi ödeme günü geldi anormal trafik mi oldu yazdım accountumu kapattılar ardından yanlışlık mı oldu bilmiyorum bana 800 $ geldi sedodan.. ama accountum gitti tabi..

odevsiteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dedigini yaptim, cevap gelmedi... ayrica domainin size ait oldugunu nasil ispatlarsiniz? screen capture gonderdim ama dogal olarak bu kanit kabul edilmez.

watcher

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ilgili firmaya mail atıp istetebilirsiniz diyebilirsin yada ilgili firma onlara mail atabilir.ama uğraşmak istemiyorsan.. tabi sen bilirsin.. genelde böyle durumlarda herhangi bi belge faxlarsan yada screen gönderirsen kişinin haklı olduğunu düşünüyorlar.. ben olsam extre gönderirdim.. dot registrar falan yazıyor.. daha fazla bilgiyi de dotregistrardan edinebilirsiniz ama ödeme yapmak istemiyorsanız o ayrı tipinde bi mail atardım..

G

Geveze.at

Misafir
Sedo yu domainparking icin kullanmak cok yanlis. Baska programlarin getirisi farkli. Ama domain satma konusunda üstüne yok.
Iyiki varsin Sedo :)

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
whois bilgileri + whoisdeki mail senin sedo hesabınınkiyle aynıysa onaylayabilirsin. veya sedoda kayıtlı olan domain e ait bir mail ile onay gönderebilirsin.

T

tahtakale

Misafir
Sedo da bir şey dikkatimi çekti, adamlara Türkiye'den 2-3 defa mail attım ve hepsi spama düşmüş.Sonra yurtdışına çıktığımda vakit bulup arkadaşlarla ofislerine uğradım.
Tam olarak anlatmadılar ama Türkiye'den giden maillerin çoğu spama gidiyormuş.Çok yoğun hakaretler içeren maillerle uğraşmışlar.Yani Türkiye üstüne çizik atmışlar.Mesajlarınıza hemen yanıt alabilmek için kontrol panelinde ki formu kullanın demişlerdi.

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
şahsen benim başıma boyle bişi gelmiş olsaydı ki gelmedi kapı gibi domain faturası var elimde bunun icin alan adı tescili yaptırdığınız yerlerden mutlaka fatura isteyin

G

Geveze.at

Misafir
Sedo nun ana merkezi köln de. Almanca konusanlar icin support mükemmel ötesi. Isler aninda hallediliyor. Ayrica kullanicilarin belirli bazi destek elemanlari var. Onlarla yazismalar 10 dk sürmüyor.
Ben bir arkadasin domainini satisa sundum. Whois bilgileri bana ait degildi. Mail ile 5 dk icinde satisa sundurdum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.