İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sen nasıl bir şeysin ya :)

Mohti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gezinirken şöyle birşeye denk geldim.

Sitenin linkini verip, arkadaşa backlink sağlamak istemiyorum ;)

Anlatacağım makaledeki taktik sadece WordPress tabanlı web siteleri için geçerli bir backlink uygulamasıdır. Neden yazdığımı ise, konuyu okurken öğreneceksiniz. Son günlerde wordpress kullanıcılarıınn yakındığı bir durum içeriklerin çalınması. Sitelere yazılmış botlar aracılığıyla, belirtilen sitelerdeki tüm içerikler bot aracılığıyla hızlı bir şekilde çekiliyor. Aklıma gelen basit bir taktikle, bu konuya küçükte olsa bir önlem aldım. Bu anlatacağım yöntem, copy & paste’ciler için de etkili.

İşin mantığı şöyle; yazılarınızın hepsinin içinde, sitenizin linki olacak. Sitenizin linki yerine başka birşey de yazabilirsiniz tabiki o sizin bileceğiniz iş

Yapacağımız iş çok basit. Haydi başlayalım okumaya

İlk önce,

wp-includes/post-template.php

dosyasını açıyoruz.

İçerisinde aşağıdaki şekilde bir arama yapıyoruz.,

<span id=”more-’ . $id . ‘”>

Bulduktan sonra ise bu kodun hemen sonuna aşağıdaki kodu eklyoruz.

<a href=”http://www.p-r-o-b-l-e-m-c-o-c-u-k.com” title=”problem çocuk”>Problem Çocuk</a>

Satırın son şekli,

<span id=”more-’ . $id . ‘”><a href=”http://www.p-r-o-b-l-e-m-c-o-c-u-k.com” title=”problem çocuk”>Problem Çocuk</a></span>

gibi olmalıdır.

* Unutmamanız gereken şey, her güncellemede post-template.php dosyasına bu işlemi yapmanız gerektiğidir.

Haydi kolay gelsin
:)

Ekleme: Arkadaş bide "Sitenizin linki yerine başka birşey de yazabilirsiniz tabiki o sizin bileceğiniz iş" diye not düşmüş.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Bunun nesi geyik anlamadım? Ben yıllardır yapıyorum bunu. Yaptığım komik bir şeymiymiş merak ettim şimdi :D.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.