Kendi uzmanlık ve araştırma alanım sinyaller üzerine... olumlu ve olumsuz sinyaller... seo sinyalleri... özellikle google başta olmak üzere aşırı ilgilendiği ve kullandığı bir yöntem... aslında açılmış bir sitenin ne amaçla olduğunu anlayıp, harmanlayıp, gelecekte, nerelere gelebileceğine ilişkin ürettiği sinyaller... mesela squidoo da paravan olarak açılan bir sayfaya yapılan gönderimler hesaplanır, amaç anlaşılır, ama buradan siteye bir ziyaret olmasa da, bu verileri harmanlayıp, ana sitenin amacına göre, konumunu belirler... bu süreç zarfında kobay site üzerinde (ki bu bizim açmış olduğumuz ana sitedir), keyword tabanlı denemeler yapar... saçma sapan görünen keywordler... aslında hepsi, gelecekte, "trend olabilecekmi" sorusuna aradığı cevaptır... ve bunları sadece sinyallerin algoritmasını çıkarması ile gerçekleştirir... pek bilinen ve kurcalanan bir sistem değil... bu, sezgisel-akıllı altyapının güzel bir hazırlığı... çok yakın bir zamanda, tüm programların bilgisayarlara kurulmasının iptal olup, onun yerine kurulacak özel platformlarda çok ciddi bir kazanç sağlayacağına inanıyorum. (reseller hesap sahiplerinin, müşterilerine sağladıkları "otomatik joomla vs. vs. kurulumları gibi, artık büyük programlardanda bu şekilde faydalanılacak diye düşünüyorum (dreamwever, adobe uygulamaları vs.vs.vs.))
heee, niye bu kadar uzattım? "sinyaller" üzerine varsa bilgileri olan, paylaşarak daha müthiş optimizasyon (seo) işlerinde yol alabiliriz...
tsk.