İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo danışmanlığı isteyen arkadaşlara bir tavsiye

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Forumda "site hazırlıyoruz,yazılımı bitince seo konusunda bize yardımcı olabilecek seocu arkadaşlar arıyoruz" gibi mesajlar görüyorum.
Nacizane tavsiyem;Seocu arkadaşlardan projenizin kodlama aşamasında yardım almanız.
Asıl "seo" sistemi kodlama aşamasında yapılır.Sistem kodlandıkta sonra yapılan olay.Sistemi editleyerek "seoya uygun hale" getirmektir.Bir scripti kendi isteklerimize göre editlemek nasıl zor ise bir sistemin seo için editlemekte sıfırdan seo yapmaktan daha zordur.
Projelerinizin yazılım aşamasında forumdaki seocu arkadaşlardan destek almanız sizi daha iyi yerlere getirecektir.
Ücretli olarak SEO yaptıracak kadar maddi durumu iyi olmayan arkadaşlar kodlama esnasında özelden bana yazarlarsa ücretsiz yardımcı olabilirim.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
bir keresteye göre çok sağlam tavsiyeler olmuş :D :kızdım:. Eğer hazır bir CMS kullanmıyorsanız, 0'dan yazılıyorsa sistem bu adamın dediklerini tutun. Bir de paranız olsa da olmasa da özelden ulaşıp sömürün bunu :D Tabi ki öyle bir şey yapmayın adamın iyi niyetini suistimal ederseniz size beddua eder benim gibi hastalanırsınız(şaka değildir herifin bedduası tutuyor :()

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Örneğin:bir keresteyi atölye de istediğiniz hale getirebilirsiniz ancak mobilya olmuş keresteyi kendinize göre optimize etmek istediğinizde alanınız kısıtlı olacaktır.(mesela: ozanı :p )aynı şekilde ozanı insan farzederek de düşünebilirsiniz :p .çocukken oyun hamuru gibi olur insan nereye çekseniz gelir.büyüdüğünde ise karakteri oluşmuş olur söyledikleriniz o kadar tesir etmez :)
Biz büyüklerimizden ekmeğin,suyun bir de barınacak yerin varsa zenginsindir diye öğrendik.Geriye kalan lüx'dür :)O yüzden burada defalarca ticari görüşmelerim oldu çalıştığım yer adına yaptığım işler haricinde hiç kimseden ücret talep etmedim.
ozan seni sevmediğim için sana ne zaman beddua etsem tutuyor :p

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
:D vay arkadaş adam koca forumda sevmeyecek beni buldu. neyse kardeşim hadi git sen atölyende kendine şekil vermeye çalış :D

kereste kendine nasıl şekil verecek, az sonraa :D :D

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
neyse konuyu iyice saptırmayalım kardeş. gerçekten faydalanacak arkadaşlar da bu tavırlardan dolayı başlıktan kaçabilirler :D

xgitarx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
bence seo kodlama esnasında değil daha öncesinde domain register edilmeden, fikir aşamasında gerekli, tabi çoğu kişi bunu sonradan anlıyor.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
bence seo kodlama esnasında değil daha öncesinde domain register edilmeden, fikir aşamasında gerekli, tabi çoğu kişi bunu sonradan anlıyor.

kesinlikle katılıyorum,kalıcı bağlantı deniliyor en kalıcı bağlantı domaindir.
yukarıdaki bahsettiğim olay,proje belli olduktan sonrası içindir.adam saglik.com'u almıştır.sağlık sitesi açıkmak istiyordur.sıra kodlamaya gelmiştir.bahsettiğim olay bu.

yok sıfırdan başlanılacaksa ilk önce,ben bu konuyu google da nasıl ararım diye düşünüp ona göre bir domain seçilmelidir.

örneğin;sağlık sitesi açılacak,ben sağlıkla ilgili makaleler yayınlacağım,
ben bu konuyu google'da nasıl ararım.sağlık makaleleri,tıbbi makaleler vs.www.saglikmakaleleri.com , www.tıbbimakaleler.com ....

projeye henüz başlanmamışsa böyle başlamak yerinde olacaktır

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
o bir halk adamı:şekil:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.