İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo için URL'lerde değişiklik yapmalı mıyım ?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Merhaba,

bir site var ve durumu iyi. Ancak sitede yer alan taglara gelen hitler 3-5 tanede sınırlı kalıyor. Tabi sitenin hiti 15-20 değil. Durumu bu açıdan ve diğer sayfalardaki seo uygulamaları kendice iyi durumda.

Bu bağlamda sadece tag sayfalarında değişikliklere gidicem. ( İçerik yerleşimlerinde tasarımsal değişiklikler, eklemeler vs... ) Bunu yaparken de tag url'lerinde de değişikliğe gitmek iyi olacaktır. Ancak burada takılığım ve düşündüğüm bir nokta var. Bunu sizlere danışmak isityorum.

İndex sayısıda az değildir. Şimdi bu bağlamda tag sayfalarının SEF ayarlarında değişikliğe gidersek sitenin başına neler gelir ? Siteye genel olarak zarar verir mi ? Çünkü tag sayfaları ile gelen url'leri 404'e yönlendirmeyi düşünüyorum. Tabi yeni tag sayfalarıda oluşacağı için ani yüklenme olarak görülebilme ihtimali var...

Dipnot: site yeni bir site değildir uzun bir süredir aktiftir.

Teşekkür ederim.

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
47
Site; yeni bir site olmadığı için sorunların oluşma ihtimali biraz daha kuvvetlidir. Eski bir site olduğu için google gözünde oturmuş bi' yeri vardır. Ani değeşiklikler google açısından ters karşılanabilir. Site adresini Pm'le yollarsan bi inceler sana detaylı bilgi verebilirim.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Site; yeni bir site olmadığı için sorunların oluşma ihtimali biraz daha kuvvetlidir. Eski bir site olduğu için google gözünde oturmuş bi' yeri vardır. Ani değeşiklikler google açısından ters karşılanabilir. Site adresini Pm'le yollarsan bi inceler sana detaylı bilgi verebilirim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim görüşüm de hemen hemen böyle. Her ne kadar eski ve oturmuş bir site olsada sef ayarlarında değişikliğe gitmek google tarafından pek hoş karşılanmayabilir diye düşünüyorum. En mantıklısı sayfalar üzerinde değişikliğe gitmek gibi görünüyor. O riske giripte google gözünde gerilemenin bir anlamı yok.

Başka görüşü, deneyeimleri olan varsada paylaşırsa memnun olurum.

Dipnot : EnkaZ ilginize teşekkür ederim ama şimdi sizi ben yormayayım. cevabınız yeterliydi.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Yagmayok eğer 404'e yönlendirirsen sıkıntı olabilir ama 301 miydi neydi o yönlendirmeden yaparsan bir şey olacağını zannetmiyorum.

Dipnot: Denmişliğim yoktur, şahsi kanaatimdir.

JustGo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Etiketlerden hit çekemiyor olman etiketlerin kullanımı ile ilgili sorunun olduğunu ve bunu düzeltmen gerektiği anlamını oluşturmaz. Etiketlerin varoluş ve kullanım alanı/amacı farklıdır zaten. Bana kalırsa hiç elleme, olağan şekilde devam et. Gelen 3-5 hitle sınırla kalsın. Yapacağın bir değişiklik kısa sürede iyi sonuçlar gösterebilir fakat uzun sürede bu kötü sonuçların başlangıcı olabilir. Site senin yinede sen bilirsin.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
http://seo.iyi.net/genel/etiket-nedir-ve-kullanimi-nasil-olmalidir.html okumanı öneririm. Etiket ile gelen hit uzun süreli olmaz. Doğru kullanırsan diğer konularına hit aldırabilirsin. :ıslık:

O konuda yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum,tabi gene de bu linki verdiğin için saol.

Orada yazılanlarla hemen hemen hemfirkirim. Ancak şu sözüne pek katılmıyorum. "Etiket ile gelen hit uzun süreli olmaz". Eğer etiketler yazıda da bahsedilenen fazla olmayacak şekilde ve kesinlikle sayfadaki içerikle ile kullanıcının alakasını çekebilecek kelimeler girilirse ( Bu klişeleşmiş bir laftır detaya gerek yok) sorunlar ile karşılaşılmayacağını düşünüyorum. Tabi site yeni ise daha özen gösterilmeli.

T

trgy

Misafir
O konuda yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum,tabi gene de bu linki verdiğin için saol.

Orada yazılanlarla hemen hemen hemfirkirim. Ancak şu sözüne pek katılmıyorum. "Etiket ile gelen hit uzun süreli olmaz". Eğer etiketler yazıda da bahsedilenen fazla olmayacak şekilde ve kesinlikle sayfadaki içerikle ile kullanıcının alakasını çekebilecek kelimeler girilirse ( Bu klişeleşmiş bir laftır detaya gerek yok) sorunlar ile karşılaşılmayacağını düşünüyorum. Tabi site yeni ise daha özen gösterilmeli.

5 yıllık bir internet sitemi senin mantığınla gittiğim için filtreye soktum o yüzden öyle yazdım. Seo işinde ne karşılaşırsan o tecrübe olarak sana geri dönüyor ve aynı hatayı bir kere daha yapmıyorsun. :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
5 yıllık bir internet sitemi senin mantığınla gittiğim için filtreye soktum o yüzden öyle yazdım. Seo işinde ne karşılaşırsan o tecrübe olarak sana geri dönüyor ve aynı hatayı bir kere daha yapmıyorsun. :)

Bilgi için saol turgay ama burada tek bir faktörü göz önüne alarak her bu yapılan ile siteler filtreye girer diye bir mantık yürütmüyorum. Bu durum sadece o faktöre göre değil diğer hususlarda ( Site, sayfa yapıları, özellikle tagların tanıtımları, sayfa bağlantıları, içerleri vs... ) bağlı olduğunu düşünüyorum.

Mesela sade bir site olduğunu ( Sade bir wp teması "iki sütnlu", sadece oradan buradan alınmış, düzenlenmiş yazılarla donatıldığını ) düşünelim ve bu siteye taglara ağırlık verirsek, üzerine yoğunlaşırsak bunun filtreye girme riski özgün bir tasarım, script ile yapılmış ve özgün çalışan, kullanıcının işine yaradığı bir siteye oranla daha fazladır.

tabiki bu yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir.

Ama işte burada tagların sef yapılarında yapılacak olan değişikliğin getirebilecekleri konusunda net fikre sahip olamadığım için sordum. Sağolsunlar arkadaşlarda cevaplar veriyorlar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.