İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tartışma SEO ne zaman hiçbir şeydir?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Bu konuyu tartışmaya açmak istedim. SEO ne zaman ve hangi durumlarda hiçbir şeydir? SEO olmadan blogun/ sitenin başarılı olmasının yolları var mıdır?

SEO olmadan olur mu olmaz mı?

Neler düşünüyorsunuz bu konularda?

Herkesin görüşlerini bekliyorum :)

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
Eğer alanında rakip hiç yoksa, seo hiçbirşeydir:)

fRtkmR

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
14
Açtığınız site kalıplaşmış bir site ise ve site içerisindeki konular özgün ise zaten +seo yapmadan belirlenen çizgiye ulaşıcaktır.Seo benim fikrimce bir alana ait birsürü site olduğunda ortaya çıkıyor cünkü aynı dalda yarışan web siteleri bu durumlarda seo'ya daha cok özen gösteriyorlar ama bölümü belli bir web sitede bu çokda önemli olmayacaktır.

frtn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Deneyip görmek içib bloguma hiçbir seo çalışması yapmıyorum su anda 2 ay oldu..100 hiti arada bir görüyorum bakalım :)

erkolay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
SEO denince akla herşey gelir.

Sitenin açılması başlı başına bir SEO çalışmasıdır. Sitenin tasarımı, başlığının uygunluğu, açıklamasının uygunluğu, kodlaması, girilen içerikler, özgünlük, imla kurallarına uygunluk, buna benzer site içi herşey SEO çalışması olarak adlandırılabilir.

Bunları SEO çalışması olarak saymazsanız; ticari kaygınız ve hit derdiniz yoksa, ama yukarıdaki kurallara göre günde en az 5 özgün içerik girerseniz, işte o zaman dış kaynaklı seo çalışmasına ihtiyaç kalmayabilir.

Ama ticari kaygı ve hit derdiniz varsa, en azından arama motorlarına kayıt ve doğrulama verilerini sitenize kaydetmeye mecbursunuz.

fRtkmR

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
14
Aslında bu tartışma biraz dar cünkü seo 'nun amacı belli.

Şöyle düşünelim, bir ilçede 600.000 bin kişi yaşıyor ve belediye başkanı seçilicek o zaman iyi bir tanıtım yapmak lazım alt yapıyı geliştirmek ve tanıtmak gibi.. Ama birde 200 haneli bir köyde muhtar seçmeye baktığımızda zaten köyün efendisi ve akıllı bellidir cok fazla bir çalışmaya gerek duyulmaz ve bu şekilde devam eder..Yani bölümünüz belliyse seoya gerek yok, ama sen binlerce aynı bölüme yönelen site arasından üstlere doğru çıkmak istiyorsan seo bazında değişiklilikler yapman şart yoksa ilerlemek zorlaşıcaktır.

Toparlarsak bu konuyu şuana kadar okuyanlar yukarda yazılanlara gelicekler ve dolayısıyla o yazmış ben yazmıyım diyecek peki biz nasıl tartışıcaz :=)

Nemiroff

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
siten bir hizmet sitesi ise ve o hizmet konusunda iyisen SEO o zaman gereksiz bir şeydir.

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Hemen aklima gelenler: su durumlarda SEO'ya ihtiyac olmaz ya da hic denebilecek kadar az ihtiyac duyulabilir.

* Zaten cok iyi satan bir urununuz var ve web'de olmaniz size bir artisi olmayacaksa.
* Viral bir fikirle bir site actiysaniz. Mesela pixel reklam birader gibi. 1 siteden nasil 1milyon dolar kazanilir tarihe bakin.
* Hedeflediginiz anahtar kelimenin aylik aranma durumu gulunc ise, misal "gelecege donuk yatirim: mars'ta denize sifir arsalar".

Moderatör tarafında düzenlendi:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.