İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo tavsiyelerim

me3met

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
hmmss demek istediğim o değil di tam olarak aslında..

ben diyorum ki bir konu açıldığında uzun ve geniş açıklamalı olduğu zaman mı googlenin ilgisini çeker yoksa

bir kaç satırdan oluşan konular mı? yada google buna hiç dikkat etmez mi? yani 1 2 kelime yazılsada googleyi ırgalamaz mı?

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
ırgalamıyor google ı
kısa yazsan da uzun yazsanda o kelimelerde ilk sıralara gelirsin
mesela iyinet yazdığında da iyinete gelirsin iyinet forum yazınca da...

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
hmmss demek istediğim o değil di tam olarak aslında..

ben diyorum ki bir konu açıldığında uzun ve geniş açıklamalı olduğu zaman mı googlenin ilgisini çeker yoksa

bir kaç satırdan oluşan konular mı? yada google buna hiç dikkat etmez mi? yani 1 2 kelime yazılsada googleyi ırgalamaz mı?

depresan'ın dediği gibi kısa veya uzun farketmez,
url,title,description,içerik birbileri ile uyumlu olsun ve sayfaların birbiri ile alakalı olsun yeter.
örneğin sözlükleri düşün :)
Hope:ingilizce umit anlamına gelir
Goggle böyle sayfaları bile dikkate alıyor.
Hatta uzun yazmanın zararını bile görebilirsin.Çok uzun olur kullanıcı okumaya erinir sayfandan çıkar.Kullanıcı sayfanda ne kadar uzun süre kalırsa o kadar iyidir.Kaçırmamak gerek :)

me3met

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
tmm ya tahmin ettiğimde buydu işte..

peki konuyu biraz daha genişletelim örneğin iyinet yazınca ilk sırada iyinet.com geliyor.. iyinet net veya org açılsa iyinet.com un ilk sıradan indirebilmesi için neler yapar? sadece güncellik yeterlimidir bunun için

birde bir domain adında webmaster geçen bir çok site var.. bunlar 2. sayfadayken iyinet olsun zone olsun r10 olsun bunlar ilk sıralarda bunun nedenide tamamen güncellikmidir.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
tmm ya tahmin ettiğimde buydu işte..

peki konuyu biraz daha genişletelim örneğin iyinet yazınca ilk sırada iyinet.com geliyor.. iyinet net veya org açılsa iyinet.com un ilk sıradan indirebilmesi için neler yapar? sadece güncellik yeterlimidir bunun için

birde bir domain adında webmaster geçen bir çok site var.. bunlar 2. sayfadayken iyinet olsun zone olsun r10 olsun bunlar ilk sıralarda bunun nedenide tamamen güncellikmidir.

birinci soru:güncellik yeterli midir?

güncel olmalı,özgün olmalı iyinet.com da kullanılan diğer yollar her neler ise onları da kullanmalı

ikinci soru:webmaster kelimesi?
hayır tabi ki sadece güncellik değildir,vbseo dan tutun,seo yarışmalarına kadar bir çok sebebi vardır.kısaca;ilgi,özen,yatırım

me3met

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
hmss.. anladım... peki smf seo konusunda sizce başarılımıdır? yada smf mi mybb mi seo için?

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
hmss.. anladım... peki smf seo konusunda sizce başarılımıdır? yada smf mi mybb mi seo için?
smf'i bir türlü sevemedim,mybb ise hiç kullanmadım.seo durumlarını hiç bilmiyorum,pekte farkedecek birşey olacağını sanmıyorum.sitede kullanıcı aradağını bulabiliyorsa seo denilen olay odur.bakma para kazanmak isteyen seocular abartıyorlar işi.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
mybb seo konusunda yardım edebilirim, kurarım optimize ederim
üstelik bedava, hertürlü götürürsün işi mybb seo ile, zaten google ın desteklediği bi yazılımdan yola çıkılarak yapıldı mybb seo
gel seni de mybb li yapalım

abuz89

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
teşekkürler,yiyi tavsiyeler..domain de iyi değinmişsin :)

me3met

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
mybb seo konusunda yardım edebilirim, kurarım optimize ederim
üstelik bedava, hertürlü götürürsün işi mybb seo ile, zaten google ın desteklediği bi yazılımdan yola çıkılarak yapıldı mybb seo
gel seni de mybb li yapalım

aslında biliyorum mybb i çok kullandım ama nedense ağır çalışıyor sanki? mybb nin seo konusunda başarısını biliyorum webmaster forum aramasında ilk sayfaya geldi sitem 1 ay içerisinde.. yeni açtığım forumum içinde mybb kurmuştum yönetici arkadaşlar beğenmedi smf smf dediler @ümit_ağdeniz dediği gibi smf ye bende ısınamıyorum 2006 da tanışmıştım onunla oldukca zorlamıştı beni:) ama şuanda iyi çalışıyor urleler için seo eklentisi yok resmi sitesinden onaylı o yüzden bende kurmadım..

domain yeni olduğundan mı bilemiyorum hedefime ulaşamadım daha.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.