İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

seo tekniği

bykaan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhabalar.. arkadaşlar seo'da dosya-adi-3.html gibi seo tekniğini kullanıyorum.. ancak id göstermeden seo nasıl yapabilirim?

siteadi.com/dosya-adi-3.html
yerine
siteadi.com/dosya-adi/

şeklinde.. iyi çalışmalar..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bunun standart kural bir yolu yok, scripte vereceğin değişkenle ne iş yaptığın önemli. Script'e 3ü vermeyip sadece dosyayı veriyorsan, o zaman işin programlama kısmında yapılan sorgu dosya_ismi üzerinden yapılmalı. WHERE id='$id' gibi bir sorgu yerine WHERE dosya_adi='$dosya_adi' gibi bir sorgu yapılmalı. O zaman 3'e ihtiyacın kalmaz.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Bunun standart kural bir yolu yok, scripte vereceğin değişkenle ne iş yaptığın önemli. Script'e 3ü vermeyip sadece dosyayı veriyorsan, o zaman işin programlama kısmında yapılan sorgu dosya_ismi üzerinden yapılmalı. WHERE id='$id' gibi bir sorgu yerine WHERE dosya_adi='$dosya_adi' gibi bir sorgu yapılmalı. O zaman 3'e ihtiyacın kalmaz.

Abi bende birşey sorayım.
Artofevil arkadaş bi başlık altında bişey söylemiş.

konu-basligi-ismi-12345.html - tam sef
12345-konu-basligi-ismi.html - tam olmamış sef

Bu bilgi doğru mu? Yada bunların arasında bi fark var mı? :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Scripte girdileri verdiğin sıranın programlama açısından bir önemi yok.
index.php?id=12345&konu=izmirin_kurtulusu
index.php?konu=izmirin_kurtulusu&id=12345
aynı fonksiyonu görür. Ancak başka bir açıdan bir farkı var mı bilmiyorum.

bykaan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
*teşekkürler Angelo mantık çok güzel.. deneme çalışma yapıyım.. ve;

benim merak ettiğim;

site.com/dosya-adi-3.html ile site.com/dosya-adi/ arasındaki fark..

bykaan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
NeFuSa kesinlikle sana katılıyorum.. link ve title'da geçen konu başlığı çok ama çok etkili.. 13 gün önce açtığım mizah sitesi şuanda komik fıkralar komik yazılar komik resimler gibi kelimeler ilk 5 ila 8 arasındaki sayfada ve hep title sayesinde..

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
NeFuSa kesinlikle sana katılıyorum.. link ve title'da geçen konu başlığı çok ama çok etkili.. 13 gün önce açtığım mizah sitesi şuanda komik fıkralar komik yazılar komik resimler gibi kelimeler ilk 5 ila 8 arasındaki sayfada ve hep title sayesinde..

Yalnız şöyle küçük bir ek bilgide vermek istiyorum.
Yine kendi edindiğim tecrübeye göre konuşuyorum. Belki yanlış tecrübe etmişimdir.
Hiç sefli linki olmayan adam, benim sefli sitemden daha fazla güncelse benden yukarıda yer alıyor.

artofevil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
28
Yalnız şöyle küçük bir ek bilgide vermek istiyorum.
Yine kendi edindiğim tecrübeye göre konuşuyorum. Belki yanlış tecrübe etmişimdir.
Hiç sefli linki olmayan adam, benim sefli sitemden daha fazla güncelse benden yukarıda yer alıyor.

bu iş sadece link title değil zaten çok uzun soluklu bir iş..
ama bir örnek daha sana arkadaşım..

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=komik+oyunlar+nelerdir&btnG=Ara&meta=

baktığında dediğim şeklde yapılan url en üstte.
benim tec. bu şekilde. paylaşmak istedim.

bykaan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

.htaccess nasıl olacak burada?

RewriteRule ^yazi-devami-(.*).html$ index.php?tukek=yazidevami&id=$1 [L,NC]

yerine?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Farketmez aynen böyle kalsın. Tek düzeltmen gereken scriptte gidip $_GET[id] olarak kullandığın şeyi id'ye göre değil de program ismi/başlık ismi neyse ona göre sorgulatmak database'den. Elindeki verinin adı gene $_GET[id] kalsın mühim değil, sonuç olarak onu kimse görmüyor.

bykaan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
angelo hocam teşekkür ederim, hallettim..

seo'da id kullanmadan siteadi.com/uzanti-adi.html ve siteadi.com/uzanti-adi arasında fark varmı hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz?

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
angelo hocam teşekkür ederim, hallettim..

seo'da id kullanmadan siteadi.com/uzanti-adi.html ve siteadi.com/uzanti-adi arasında fark varmı hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz?

Siteni güncel tuttuktan sonra ikisiyle de başarılı olabilirsin.
Başarıyı sadece linklere bağlamak doğru değil.

bykaan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Siteni güncel tuttuktan sonra ikisiyle de başarılı olabilirsin.
Başarıyı sadece linklere bağlamak doğru değil.

tabiki ancak ilk adım olarak değerlendiriyorum ben; linklerde ve title'da başlığın olması ve linklendirme çok önemli..

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
tabiki ancak ilk adım olarak değerlendiriyorum ben; linklerde ve title'da başlığın olması ve linklendirme çok önemli..

Evet anladım ben sizi.
Ancak kimsenin sana linkleri böyle yaparsan daha iyi sonuç alırsın diye net bi cevap verebilceğini sanmıyorum.
Niye? Çünkü;

siteadresi/icerik-ismi.html olarak başarılı olmuş site de örnek gösterilebilir.
siteadresi/icerik-ismi olarak başarılı olmuş site de..

Kıyaslamak yapılamaz bunların arasında. Title ve tanıtıcı kelimeler de önemli bi faktör. Sitenin güncel olması da. Bir çok etken var.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.