İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SEO ve webmaster ikilemi.

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bir cok kez webmaster forumlarinda gormussunuzdur. Yeni bir konu acar arkadas ve Google aramalarinda 1. sayfadayken artik misal ilk 20 sayfada olmadigindan sikayet eder. Bunun anlasilmaz bir durum oldugunu ve en iyi sekilde SEO yaptigini su tip orneklerle destekler:

1. Bircok yerden link aldim ozellikle yuksek PRli sitesi olan dostlarimdan.
2. Arama yapilabilecek anahtar kelimelerin hepsini her makalede kullandim.
3. Anahtar kelimelerimle tagleme ve linkleme yaptim.
4. Her sayfada title, description ve keywords meta taglerinde hedefledigim anahtar kelimeleri listeledim.
5. Sitemi bircok sefer "tek tikla 5000 dizine kaydedin" sitelerine submit ettim.
6. Surekli sitemin Google siralamasini SEO araclari ile kontrol ettim ki sorun varsa aninda mudahale edeyim diye.

vs. vs. liste uzar gider.

Bugun SEO adi altinda tavsiye edilen ve uygulanan "cogu" metod spam teknigidir. Sitelerimiz ustlerde gelsin diye verdigimiz ugras aslinda sitelerimizi daha asagilara indirmek icin yapilmis yatirimlara donusuyor. Google spam takiminin basi Matts Cutts diyor ki eger "mom and dad" siteniz varsa (yani tam olarak Turkcesi yok ama anlami "amaci sadece site yapmak ve bir iki bilgi paylasmak olan; arama motorlarinda ustlerde gelmek gibi endisesi olmayan hatta bundan haberi dahi olmayan kesim") peneltilardan filtrelerden endise etmeyin. Bu aslinda ustu kapali Google'in SEO'ya nasil baktiginin isareti. Bir baska deyisle SEO'ya ne kadar yakinsaniz o kadar endise edin uyarisi. Iste ikilem burada.

Guzel bir ornek vermek istiyorum: gecenlerde bir webmasterin youtube videosunu seyrettim. Ilk sayfalardan bir saat icinde nasil dibi boyladigini anlatip kafasini kasiyip anlamiyorum ben yanlis birsey yapmadim ki diyor ve genelde ustteki listeyi siraliyordu. 1 saatte dediginde bende borular caldi zaten. Nasil bir azimle Google'da sitesini ariyor bu arkadas 24 saat ara vermeden, yemeden icmeden ki bu ani dususu yakalayabilmis. Ipucu: Google webmaster guideline saydasinda otomatik arama olusturmayi kesinlikle yasaklar. Bunu tespit ederse ve ilgili siteyi yakalarsa ceza kacinilmazdir.

Dip not: Ornegi esi olmayan site yaptim, her yerde ovucu makaleler yayinladilar sosyal medyada fikrim hit oldu ama Google beni adamdan saymiyor diye sikayet eden bir webmaster gorurseniz elinize patlamis misir alip seyredin cunku muhtemelen Disney yapimi bir cizgi film seyrediyorsunuz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.