![seohocasi-logo.png](https://1.bp.blogspot.com/-VNsSDL8UK4w/U9BdxmnQAxI/AAAAAAAAADE/TsOpcww4exs/s1600/seohocasi-logo.png)
Dijital platformların hızlı olarak ilerlemesi ve gelişen teknolojiyle birlikte bütün şirketlerin ve kurumsal firmaların İnternet'e ve İnternet reklamcılığına verdikleri önem gittikçe artıyor. İnternet reklamcılığında gelişmiş ülkelerde SEO'nun önemi yıllardan beri çok fazla rağbet görse de ülkemizdeki rağbeti 2007 yılından sonra şirketler tarafından keşfedilmeye başlandı.
Her eve bir bilgisayar kampanyaları gibi destekli kampanyaların olması ve neredeyse ülkemizde İnternet ulaşımının olmadığı kimsenin kalmaması nedeniyle şirketlerde bu şekilde potansiyel müşterilerine ulaşmak ve ürünlerini daha iyi tanıtmak istiyorlar. Tabi İnternet'te reklamcılığın çok farklı boyutları var. Bunlardan bir tanesi ve bence en önemlisi ise SEO'dur. SEO'nun Türkçe karşılığı Arama motoru optimizasyonu olarak çevrilmiştir. Yani günümüzde Türkiye'de arama motoru pazarının yaklaşık %85'ini elinde tutan Google'da sektörünüzle ilgili aratılan kelimelerde üst sıralara çıkmak anlamına gelmektedir.
Aslında SEO çalışması şeye benzer, hani ne desem size, sizi normal kullanıcılardan bi kere üste taşır, o konuda şüphe yok, ama SEO Çalışmasını sonuçta birtek siz bilmiyorsunuz, yani rekabet var, alanınızda önemli, örneğin bi film sitesi konusunda iş zordur her zaman, SEO dışında web adreslerini ayıran önemli şeyler tabi ki var, örneğin 10 yıllık bir web adresi olsun, sizin 1 aylık dünyanın en iyi SEO uzmanız tarafından yapılmış bir siteniz olsun, 10 yıllık sitenin yarım yamalak SEO çalışmasıyla ezip geçeceği olaydır, bir kere güven var, google dediğimiz motor, muhteşem kriter tarayıcıdır, yani burda ne demek istiyorum, SEO>Zaman, kural biraz böyle olmak zorunda, zaman çok değil, istediğiniz alanda örneğin GOOGle de ilk 10 a girmek için 2 ay yeter, belki 1 ay !
reklam verdiğinizi varsayalım, kaliteli bi reklam ve içerikler özgün olunca, zamanla ivmenin artacağını göreceksiniz ve işi doğallığıyla yapınca herşeyin harika gittiğini anlayacaksınız, ha tabi kişisel bi kullanıcı değil de firma iseniz 3 günde bile önemli yer edinebilirsiniz, tabi paranız çoksa. ama google reklamları hiçbir zaman organik şekilde sitenizi yükseltmez, bunu google de okudum.
Zamaaaaaaaaaan, Zaman... Kimi Zaman çok isteriz be geriye almayı
200 konuluk forumla 15.sıraya gelip kapatmıştım ben. çünkü konuların çokluğu tekil hit getirir, sabit kelimelerde hit almak farklıdır, yani bakın "cod 4 full indir" yazıpta bi siteye girerse kullanıcı tekil konudan hit vermiş olur. yani o a kullanıcı torrent oyunları istemiyo o adam belli bi oyun var onu arıyo belli ki, birde şu var "torrent oyunlar" buda geneldir,işte insanlar o yüzden tek kelimelik seo çalışması yapmak istiyor, senin forumunun genel amacıdır, yani bunu 200 konuylada sağlayabilirsiniz, biraz zaman gerek. ve zaman içinde googlede ilk sayfada çıkmak gibi şeyleri kafanızdan atıp eğlence ve keyif alarak konu acıp, ardından evet işte bu konuyu ben açtım şu görselliğe bak deyip gülümseyin, aradan bi kaç hafta geçince zaten yavaşca google tanıyıcak sizi, heleki forum sitesi iseniz, yani şu var arkadaşlar, ana amaç olan torrent oyun kelimesinden hit almasanız bile, hatta hatta alsanız bile size gelecek hit tekil konulardan olacaktır, işte forum bu yüzden önemlidir. bunlar zamanla olur işte, zaman bunlara yarar
ben size örneği torrent forum üzerinden verdim,kendi alanınıza evirip çevirin bi şekilde . site taksidir, forum traktör, ama traktörün ilerlemek için daha büyük tekerleğe ihtiyacı vardır.