Olayın mantığını anlamakta zorlanıyorum, acaba yanlış mı anladım diye konuyu tam üç defa okudum.
500 milyon dolar kar beklenen ve banka kartı gibi önemli bir ürünün seo yarışması ile tanıtımını yapmak gibi bir düşünce profosyonel iş dünyası için sanırım dünyanın en ilginç reklam çalışmalarından biri olacaktır. Banka kartı ama internet ile yakından ilgili, bu yüzden böyle bir yol düşündük diyebilirsiniz, ben de size derim ki "Bu seo yarışmasına katılacak kişiler arasında ortaokul ve lise öğrencileri bile olacak, düşünün ki adsenseden ayda 20 30 dolar kazabilmek için her türlü hileye başvurabilen insanlar da olacak bu yarışmada, ve kimbilir ne cambazlıklar yapılacak"
Bu kadar ciddi bir proje işinde uzman ciddi reklam ajansları ile yapılabilir ancak, ve böyle bir tanıtımın da çok ciddi bütçeleri olur, eğer uzman ve ciddi bir reklam şirketiniz varsa eyvallah (ki öyle olsa forumlarda geçirecek boş vaktiniz olmazdı)
Bu tür işleri yapacak reklam şirketleri ise önce işin fizibilite çalışmalarını yapar ve (banka kartının internet ile ilgili olabileceği varsayımı ile) internet üzerinde en çok alış veriş yapılan gittigidiyor, hepsiburada vs gibi büyük şirketlerle çalışır.
Sizi üzmek veya kırmak gibi bir düşüncem asla yok ama düşünceniz çok amatörce.
SAYGILAR
Öncelikle, iş sektörümden başlayım reklam danışmanıyım. Kurumsal olarak firmaların reklam hedeflerini belirler, proje olarak sunarız.Ardından firma takdirine kalır iş. Neden iş yapan insanlar foruma giremezki? Yada foruma vakitleri kalamazki ? Fizibileteye gelince, sanırım internet üzerindeki bankacılık ve finans sektörü reklamlarını görmemiş olamazsınız. Bugün, yerli ve yabancı tüm finans sektörleri internet tanıtımlarına bütçe ayırmaktadır.
İnternet, en hızlı ve kolay reklam ağıdır. Kaldı ki.. Proje sadece internetten yürümeyecek bir tanıtımla piyasaya çıkacaktır. İnternet ve seo yarışması bunlardan birtanesi, benim bilgi alanımdır. 1-2 milyon insana kartı bedava dağıtsak, girin şu siteye kart hakkındaki düşüncelerinizi yazın desek, yapdıramayız. Ama düşündüğümüz yöntemle yapdırırız.
Daha size, bunun gibi binlerce artısını sayabilirim. Bence yorumunuz sert olmuş gerçektende