İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SEO’yu olumlu yönde etkileyen faktörler

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Bir web sitesini hedef kelimesinde üst sıralara çıkarmaya çalışırken oluşturduğumuz backlink ağı elbette olmazsa olmazdır. Şunu iyi bilmek gerekir ki seo bir zincir ise backlink ağı oluşturmak bu zincirin sadece bir halkasıdır ve backlink ağı oluşturarak seo zincirinin sadece bir halkasını tamamlamış oluruz. Google sıralamalarında etkili, doğal, kalıcı ve risksiz bir sıralama hedefliyorsak dikkat etmemiz gereken ve seo’yu tamamlayan başka halkalar (ayrıntılarda) vardır.
1. Domain Seçimi
Domain yani alan adınız hedef kelimenizi destekler nitelikte olmalıdır. Bu olmasa olmaz değildir. Hedef kelimenizi içeren bir alan adı ile yapılacak SEO çalışmasında 1 adım önde olursunuz.
2. Web Sitemizin Tasarımı
Web siteniz kesinlikle özgün bir tasarıma sahip olmalıdır. Kesinliğini kanıtlayan hiçbir belge olmasa da sitenizin özgün bir tasarıma sahip olması google sıralamanızı olumlu yönde etkileyebilir. Deneyip olumlu yönde sonuç alanlar bir hayli çoktur.
Özgün bir tasarıma sahip olmakla beraber siteniz W3C standartlarına uygun hale getirilerek sıfır hata sağlanmalıdır. W3C dünya çapında web standartlarını belirleyen bir kuruluştur. Bu kuruluşun google ile herhangi bir ilişiği yoktur. W3C ile sadece sitenizin web standartlarına uygun olup olmadığını test edersiniz. Web standartlarına uygun bir yapıya sahip web sitesi de google aramalarında yine bir adım önde olacaktır.
3. Özgün İçerik
Google özgün olmayan yani bir yerlerden kopyalayarak sitenizde yayınlandığınız içerikleri algılayabilecek ve bunu yaptığınız için sizi sıralamalarda düşürebilecek teknolojiye sahiptir. Web sitemizi özgün içeriklerle beslemek google sıralamamızı yine olumlu yönde etkileyecektir.
4. Güncel İçerik
Web sitemizi özgün içeriklerle belli periyotlarla sık sık güncellememiz gerekir. Yani sitemiz devamlı aktif ve akıcı olmalıdır. Bunu beş günde bir, haftada bir, on günde bir hiç olmuyorsa ayda bir mutlaka yapmalıyız. Google devamlı güncel içerik üreten web sitelerini mutlaka sıralamalarda yükselterek ödüllendirecektir.
5. Site İçi Linkleme
Sitemize veri girişi yaptığımız içeriklerde alakalı sayfalarımızı mutlaka linklemeliyiz. Buradaki mantık sitemizi tarayan google botlarına hangi hedef kelimemizde üst sıralara çıkmak istediğimizi söylemektir. Bunu bir örnekle açıklayalım;
Ben bu yazımda geçen SEO kelimelerini www.tugrul.com adresine gidecek şekilde linkledim. Site içi linkleme yaptım. Çünkü ben SEO kelimesinde google’da üst sıralara çıkmak istiyorum. SEO kelimelerini linkleyerek bu yazıyı tarayacak google botlarına bir anlamda SEO kelimesi benim hedef kelimem ve ben bu kelimede üst sıralara çıkmak istiyorum dedim.
Tabi bunu abartmamak lazım. Unutmayın her şeyin fazlası zarar.
6. Backlink Ağı
Seo için en değerli etkenlerden biri backlink yani diğer web sitelerinin sizi önermesi önemlidir. Google sıralama yaparken backlinklere önem verir. Backlinkleriniz bir nevi sizin referansınız niteliğindedir. Şöyle düşünün; bir politikacıyı popüler yapan şey onu destekleyen kişilerin çokluğu ile orantılıdır. Bir politikacı seçimlerde ne kadar çok oy alabiliyorsa sıralaması o kadar yüksek olacak ve milletvekili olma ihtimali o kadar yüksek olacaktır. Bu açıdan bakarsanız her backlink siteniz için bir oy niteliğindedir.
Tüm bunlarla beraber web sitenize rss yayın akışı ekleyebilir, sorunsuz bir site haritası ve site içerisinde SEF URL (arama motoru dostu URL) yapısı oluşturabilirsiniz. Bunlar genel olarak dikkat etmeniz gereken ayrıntılardır. Araştırarak ve deneyerek sizde seo’yu olumlu yönde etkileyen değişik yöntemler bulabilirsiniz.
Not : Bu yazı tugrul.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.