İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

seo'nun google'a negatif etkisi

darkness

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende ayni sekilde kötü tecrübe yasadim. html1, html2 seklinde olan sayfalari sayfaismi.html veya basliktakiaciklama.html seklinde yaptim.
Ziyaretci sayisi eskiye oranla %50 düstü,sanirim google bu tür sayfalara spam gözüyle bakmasa bile indexlerken arkalara atiyor. Benim sistemin farki sayfalarda icerigin baslikla uyumlu olmasi o yüzden tamamen spam kategorisine sokmuyor google sanirim.

fan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
önemli olan title - keywordler ve desc.lardır.

linklerin haber-adi.html gibi olması evet bir artıdır ama 1 yaşındaki siteyi bu sisteme çevirmek delilik olur çünkü senin eski sayfaların pr değeri almış ve o sayfalar yaşından dolayı iyi hit çeker.

sıfırdan bir site açılacak ise full seo öneririm :) yoksa çok beklersin hitim düzelsin diye.

kostak

0
Yasakli Uye
Reaction score
1
seo seo derlerdi öğrendik php sitelerimi htaccess le html yaptık şimdide google htmlden bıktımı yani ( seolu htmler )

Bulutlar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
asp de elimden geldiğince seo yapmaya çalıştım. az birşey yaptımda (örn: http://www.abcde.com/turkiye/315/yeni+tarih+belli+oldu.html ) ancak şuana kadar herhangibir getirisi olmadı, 2 aylık bir süre içinde... php ile diliyle yazılmış ve seolanmış bir şarkı sözü sitem içinde aynısı geçerli henüz bir değişklik yok. Ama ben olacağına inanıyorum. Hemen olmasını beklemek zaten yanlış olur. Konuyu açan arkadaş 1 hafta bekledim demiş ancak 1 haftayla hemen çözülebilecek bir sorun değil sanırım.

Bence getirisi mutlaka var. sen görmemişinya diyebilirsiniz ancak tekrar söylüyorum bence katkısı halen var. İspatla diyen olursa tabi bunu yapmam imkansız :) sadece bence.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
google seo yu sever ama seo lu siteleride dener eğer aynı seviyede giderse baş tacıda yapar (ani değişey seolar bence kesin bi geri tepme yaşatıyor sitede)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Seo derken url rewriteden bahsediyorsunuz, googlenin daha önceden indexlediği sayfaları direkt olarak bilmemne.html olarak çevirip googledan hitlerim düştü diyorsunuz, url rewrite yapmadan önce googlenin indexlediği sayfaları birdahaki gezişinde cacheden silmesini sağlayın bu maksimum 1 hafta sürecektir eğer düzgün ve o kadar hit alan siteniz varsa, daha sonra url rewrite yapıp google botlarının serbestce dolaşmasını sağlayın tekrardan bakalım faydalı oluyormu olmuyormu...

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Seo derken url rewriteden bahsediyorsunuz, googlenin daha önceden indexlediği sayfaları direkt olarak bilmemne.html olarak çevirip googledan hitlerim düştü diyorsunuz, url rewrite yapmadan önce googlenin indexlediği sayfaları birdahaki gezişinde cacheden silmesini sağlayın bu maksimum 1 hafta sürecektir eğer düzgün ve o kadar hit alan siteniz varsa, daha sonra url rewrite yapıp google botlarının serbestce dolaşmasını sağlayın tekrardan bakalım faydalı oluyormu olmuyormu...

Konuya açıklık getirdin seobilgi teşekkürler :) .

umitvar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

evet mantıklı. bu şekilde tek bir tip url indexlenmiş olur. bu da problemi ortadan kaldırır sanırım

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.