İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SEO'ya yeni baslayan web masterlar icin uyari

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Ozellikle Turk SEO forumlarinda cok sik goruyorum ve iyinet.com da bunlardan bir tanesi. Cok fazla black hate girecek teknikler oneriliyor. Bu SEOyu bilmeyen ya da az bilen cogu webmaster arkadas icin cok yaniltici oluyor. Sonucta bir noktadan sonra bu metodlardan yarar gormek bir yana aylarca ust uste yigdiklari emeklerinden olabiliyorlar. Lutfen uygulayacaginiz SEO tekniginin spame girip girmedigini onceden arastirin. Eger tezat cevaplar bulursaniz asagida genel olarak arama motorlari acisindan spamin nasil ifade edildigini aktariyorum. Bu tanimi ve kendi yargilarinizi kullanarak ilgili metodun spame girip girmedigini pekala anlayabilirsiniz.

"Spam Technique is a method used by site owners to influence ranking, that adds no value to end users." --> "Spam teknigi site sahipleri taragindan siralamari etkilemek icin kullanilan ve ziyateciye bir fayda saglamayan tekniktir."

Yani genel olarak eger yaptiginiz SEO caslismasinin tek amaci Google'da ya da baska bir arama motorunda daha ust siralarda cikmak ise ve SEO calismanizin ziyaretcileriniz acisindan hic bir degeri yoksa kuvvetle muhtemel spame girecek bir teknige yelteniyorsunuz demektir.

Lutfen baskalarinin onerdigi SEO tekniklerini kullanmadan once mutlaka tekrar dusunun. Teknik spame girer mi diye hem onerene hem de baskalarina sorun veya webde arastirin. Spame girer fakat Google bunu yakalamaz diyenlere inanmayin; unutmayin Google onemli bir algoritma degisikligi yaptiginda en cok aglayanlar cogunlukla bu teknik super ise yariyor diye ortada dolasanlardir.

Lutfen bu uyariyi pinleyin.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Bu konuda size tamamen katılıyorum. Google sürekli olarak güncellemeler yaptıkça bu güncellemeler gözden kaçmış olabiliyor. Dün gayet normal karşılanan bazı teknikler bugün artık spam olarak algılanabilir. Örneğin en çok karşılaştığım sorunlardan biri;"sitem filtreye girdi, spam yapmadım, sadece forum tanıtımı yaptım". Google 6 Ekim güncellemesinden sonra bu tür tanıtımlar artık kural ihlalidir. Hem optimize edilmiş forum tanıtımları, hem de konu bütünlüğü olmayan makale tanıtımları hileli olarak algılanmaya başlamıştır. Tanıtım yazıları hiç masum değil anlayacağınız.

Kaliteli bir site yapmayı hedefliyorsanız o siteye böyle yanlış teknikler uygulayıp kıymayın. Dün doğal olarak algılanan bazı teknikler ise bugün artık doğal değil. En iyisi tabii gerçek anlamda doğallıktan yana olmaktır.

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Eif guzel ornek vermis, ozetle spamin genel tanimi degismez. Bir spam tekniginin arama motoru tarafindan bugun yakalanmiyor olmasi onu spam olmaktan cikarmaz. Arama motorlari degisen sartlara gore ve yeni spam metodlarina gore yeni savunma mekanizmalari gelistirirler ve bu hic bir zaman bitmeyecektir. Soyledigim gibi eger onerilen teknikle ilgili cok tezat yaklasimlar varsa spamin genel tanimina bakin. Eger bugun Google bir teknigi spam olarak gormuyorsa bile tanima uydugu muddetce gelecekte teknigin spam olarak fislenmesi ihtimalinin yuksek oldugunu bilmek lazim.

Bir analoji yapmak istiyorum. Bugun herhangi bankanin yakalayamadigi bir guvenlik acigindan faydalanip bir hesabi cebe indirmek eylemi illegal olmaktan cikarmaz. Arama motorlari acisindan durum benzerdir. Nasil bankalar acisindan sucun genelk tanimi varsa arama motorlari acisindan da spamin genel tanimi var. Olay sadece bu teknigin ne zaman fislenecegine bakar.

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
Güzel bir yazı olmuş teşekkürler. Peki ben şöyle birşey sormak istiyorum. Diyelim ki bir sitemiz var. Bunu arama motorlarında üst sıralara çıkarmak istiyoruz. Blogspot tabanlı siteler için, wiki, zd yada forum tanıtımları yapsak, bu blogspot sitelerden kendi sitemize link versek, bu da spam olarak algılanır mı? Yani kendi sitemize bu teknikleri uygulamayacağız. Paravan siteleri bu şekilde yükselterek, kendi sitemizi desteklemiş olacağız. Bunun bizim sitemize bir zararı olur mu?

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Güzel bir yazı olmuş teşekkürler. Peki ben şöyle birşey sormak istiyorum. Diyelim ki bir sitemiz var. Bunu arama motorlarında üst sıralara çıkarmak istiyoruz. Blogspot tabanlı siteler için, wiki, zd yada forum tanıtımları yapsak, bu blogspot sitelerden kendi sitemize link versek, bu da spam olarak algılanır mı? Yani kendi sitemize bu teknikleri uygulamayacağız. Paravan siteleri bu şekilde yükselterek, kendi sitemizi desteklemiş olacağız. Bunun bizim sitemize bir zararı olur mu?

Aslinda sorunun cevabini kendi mesajini spamin genel tanimi ile karsilastirarak bulabilirsiniz. Sadece bir iki tane yapsaniz belirlenmesi guc ama insanoglu ac gozlu ve nerede durmasi gerektigini bilemiyor. Iste bu ozelligi onemli bir acik verdiyor spamcilere. Mesela daha fazla backlink kastikca backlink sinyalleri ile diger kalite sinyalleri tezat dusmeye basliyor. Radarlar dolayisiyla o siteye donuyor ve spam faktorunun daha kesin ve guvenilir hesaplanmasi icin baska hesaplamalara gidiliyor. Bazen insan kontrolu bile yapilabiliyor eger trafiginiz yuksekse veya indeks kalitesine etkiniz buyukse. Yani lafin kisasi ben abartmam derseniz bir iki tane paravan blogun ya da genel olarak suni backlinkin zarari olmaz ama iste cogu kisi nerede durmasi gerektigini bilmiyor.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Tüm bu söylenilenlere ek olarak dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Son Penguen güncellemesi sonrasında yeni güncellenen webmaster yönergelerinde bu konuya değinilmiş ve kullanıcılar tarafından oluşturulan spam içerikler kapsamında konumuzla alakalı bir cümle eklenmiş:

Kullanıcı tarafından oluşturulmuş spam barındıran içeriğe ilişkin bazı örnekler şöyledir:

Ücretsiz barındırma şirketlerinde spam içerikli hesaplar
Forum ileti dizilerinde spam barındıran yayınlar
Bloglar hakkında yorum spam'ı

Spam barındıran kullanıcı tarafından oluşturulmuş içerik Google arama sonuçlarını kirletebileceğinden, sitenizde olabilecek bu tür spam'ı etkin bir şekilde izlemenizi ve kaldırmanızı öneririz.

organigiz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeni e- ticaret sitesi kurdum ama ziyareçim az geliyor nedeni nedir acaba yardım edebilirmisiniz sitem organiğiz

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.