İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Server kapasitesi ve konfigürasyonu

denem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,

Bir serverın, ne kadar site barındırabileceğini nasıl ve neye göre anlarsınız?
Örneğin linkdeki verdiğim sunucu..

linkteki sunucu mesela..5-10 sayfa klasit basit sitelerden ne kadar site barındırır? x kadar nediniz..neye göre dediniz:)

50Mbit 80 Mbit 100Mbit trafik limitsiz..hat taktıgımız da bu sadece site acılış hızını mı etkiler sadece?

konuyu aradım ama net bişey bulamadım acıkcası:peh:
ilginiz için teşekkür ederim..eksik yada yanlış bir şey varsa sizin yazdıklarınıza göre ekleme yaparım.

sadeceprn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Önemli olan barındırdığın sitelerin ne kadar hit aldığıdır. O sunucu bence günlük 200k rahatlıkla kaldırır.

denem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
peki neye göre 200k kaldırır dediniz?
Ayrıca sunucuya x mbit hat bağlarsak sunucuyu nasıl etkiler?
10Mbit ile 100Mbit site acılıs hızını etkiliyor sadece değilmi?

teşekkür ederim.

sadeceprn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Serverla konuştum 200k kaldırırım dedi. Neye göre söylüyorum, tabi ki insanların bugüne kadar yaptığı yorumlara ve site sahiplerinin açıklamalarına göre söylüyorum.
İlk açılış hızını genel olarak ping delay süresi etkiler. 10Mbit veya 100Mbit bağlantının farkı genel olarak sitedeki görsel materyallerin yüklenme hızını etkiler. Eğer aynı anda çok fazla bağlantı olursa düşük bağlantı hızı darboğaz yaratabilir.

Bağlantı hızını otoyol ve otoyoldaki arabalarla kafanda daha net oturtabilirsin. Çok araba olursa trafik oluşur yolda, ama 2 tane araba için 5 şeritli yol yapmaya gerek kalmaz. Mantığını çalıştırarak kendin sonuca ulaşabilirisin.

Ayrıca kafanda böyle sorular varsa gidip 12.000TL ye sunucu alma. Gerçi bu soruları haybeye sorduğuna çok eminim ama neyse.

denem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sadeceprn, bilgiler için teşekkür ederim.
Yanlış anlamanı istemem neye göre derken, belli bir hesap türü varsa ki matıken vardır onu sormuştum..

Ayrıca haybeye böyle soru soranların yanında bende böyle görünüyo olabilirim..sende haklısın..
Ancak nasıl olursa olsun bilgi öğreticidir.
teşekkür ederim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5