İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Serveri Evime Tasimak istiyorum

I

iyiyiz

Misafir
Internet baglanti hizim 16 MBIT,ev kullanicisi olmama ragmen sanirim dünyadaki en yüksek baglanti hizlarindan birisi,ha birde 24 MBIT lik var o ayri.

Geleyim sadede,ben evimdeki bilgisayarimi server olarak kullanmak istiyorum.Linux server kurulmali,yani server hakkinda hic bir bilgim yok bu ise girismelimiyim diye düsündüm,denemek istiyorum,makinanin icine instal edilecek programlar ve fiyatlariyla birlikte yaklasik bir fiyat fikri olan varmi?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Benim bant genisligim 6Mbit ama bu sadece download.
Server icin upload daha onemlidir, ornegin benim upload bant genisligim 0.4Mbit, bub hiz basit bir site icin OK, ancak biraz yogunluk oldumu bu yetersiz kalir.
Evde host edilecek bir sistem, Hosting sirketinden cok daha ucuza gelir.
Tam fiyat veremiyorum, ornek olarak bellegi 1Gb a upgrade etmenin fiyati 400$ oysa 1Gb bellek 100$ in altinda rahat bulursun...

I

iyiyiz

Misafir
Tesekkür ederim,tabi lisansli olucak diger programlar.örnegin plesk panel,apache vb.. gibi ilk etapda alacagim programlar,gercekten cok süper olur becerebilirsem,iyinet admin demissinizki; önemli olan upload hizi bunu nasil ögrenecegim´?

culpable

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyiyiz' Alıntı:
Internet baglanti hizim 16 MBIT,ev kullanicisi olmama ragmen sanirim dünyadaki en yüksek baglanti hizlarindan birisi,ha birde 24 MBIT lik var o ayri.

Geleyim sadede,ben evimdeki bilgisayarimi server olarak kullanmak istiyorum.Linux server kurulmali,yani server hakkinda hic bir bilgim yok bu ise girismelimiyim diye düsündüm,denemek istiyorum,makinanin icine instal edilecek programlar ve fiyatlariyla birlikte yaklasik bir fiyat fikri olan varmi?
Konu ile alakasi pek yok ama Gozume carpti
16Mbit baglanti Dunyadaki en yuksek baglantilardan degil.Orta dereceli demek daha iyi olur
16Mbit in uploadida en az 1 den asagi olmaz genelde
benim tanidigim ve bireysel kullanici olarak bir cok insan var 20mbit uploadi olan ve senelik internete odedigi 50YTL den fazla degil :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Linux
Fedora Core 2-3 veya CentOS
Pure-ftpd - ftp sunucusu
MySQLd - veri tabani sunucusu
exim - mail transfer ajani
vmpop3-d - e-mail virtualization pop3 sunucusu
apache - http sunucusu
bind - dns sunucusu

Bunlarin hepsi ucretsiz.

Aylik 29 dolar civarina directadmin kontrol paneli eklersen yonetim icin. Toplam masrafin budur.

K

KingTR

Misafir
hangi ülkedesin diye sormak istiyorum ve bağlantıya ne kadar ödüyorsun.Bizde gelelim oraya öyleyse :D

bide bağlantın t3 mü

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
iyiyiz nereden bilmiyorum ama Amerika'da son zamanlarda very fast (cok hizli) internet baglantisi servis saglayicilar, comcast verizon at&t falan tarafindan yayginlasmaya basladi.
Eskiden bu hizlarda sadece isyerlerine hizmet veriyorlardi artik evlere de veriyorlar, fiber optik dosuyorlar...

P

Pco

Misafir
adamlar MB ile baglanıyor biz daha 56 k a.q
basıcam bu telekomu

I

iyiyiz

Misafir
culpable' Alıntı:
Konu ile alakasi pek yok ama Gozume carpti
16Mbit baglanti Dunyadaki en yuksek baglantilardan degil.Orta dereceli demek daha iyi olur
16Mbit in uploadida en az 1 den asagi olmaz genelde
benim tanidigim ve bireysel kullanici olarak bir cok insan var 20mbit uploadi olan ve senelik internete odedigi 50YTL den fazla degil

Baya komigime gitti bu yazilar kusura bakma Mars da yada Uranüsde 16 MBit hizi olan ev kullanicilarina Orta düzey hizda kullanici diyorlardir ancak burasi dünya :) 16 bin MB Download Neyse konuyu birsey ispatlamaya cevirmeyelim sadece 16 MBit in azimsandigini yada orta seviye denildigini duyunca biraz sasirdim dogrusu.
--------------------------------------------------------------------------
Simdi bir dedicadet alinirken örnegin 6 bin GB Bandwith diyorlar bu makinayi eve tasiodigim zaman iyinet adminin bana ilk sayfada verdigi linklerden mi ögrenecegim.Yani kisaca arkadaslar ,plesk panel + bir kac program bunlara verecegim para 2000 $ i gecermi?

culpable

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyiyiz' Alıntı:
Baya komigime gitti bu yazilar kusura bakma Mars da yada Uranüsde 16 MBit hizi olan ev kullanicilarina Orta düzey hizda kullanici diyorlardir ancak burasi dünya :) 16 bin MB Download Neyse konuyu birsey ispatlamaya cevirmeyelim sadece 16 MBit in azimsandigini yada orta seviye denildigini duyunca biraz sasirdim dogrusu.
--------------------------------------------------------------------------
Simdi bir dedicadet alinirken örnegin 6 bin GB Bandwith diyorlar bu makinayi eve tasiodigim zaman iyinet adminin bana ilk sayfada verdigi linklerden mi ögrenecegim.Yani kisaca arkadaslar ,plesk panel + bir kac program bunlara verecegim para 2000 $ i gecermi?

yazdigimda komiklik nerde orasini anlamis degilim
normal bir kullanici icin 16Mbit baglanti orta duzeyde bir baglanti demek komiklikmi??

mega40hs.jpg

mega34bs.jpg

Sanirim resimler komiklik olmadigini Gosterir
Turkiyedeki gibi tekel durumunda degil internet cogu ulkede Yuzlerce binlerce firma Var ve tekel olmadigi icin rekabet olayinida baglanti hizi ile yapiyorlar
gecen ay baglanti ornek 10Mbit ise bir bakiyorsun mail gelmis ISS den onumuzdeki 2 ay baglantiniz 20MBit olucak fiyat sabit diye

P

Pco

Misafir
Peki sadece 1ipmi kullanacaksın? yoksa router fln? yoksa sadece kendi siten içinmi? Bence bu senin için biraz eziyet olur.. Sonuçda 24 saat açık kalan bir makine olacak.
Ama yinede imkansız,komik bir düşünce değil. Tabi kuracagın yazılımların lisans sorunlarıda ayrı bir proplem..

Tüm dünya mevcut bağlantının yavaş olduğunu söylerken biz Kıbrısta 56K ile yaşıyoruz. 56K da superonline hariç aylık 48 saatlik bir hak var. :D)

Yani bir paket aldınız 1 Aylık. 1 Ay içersinde en fazla 48 saat kullanabilirsiniz. Bandwitdh gibi birşey.

Bu arada Pco nickiyle yazan 2kişi var. Bazı durumlarda anormal gibi görünüyor onun için söylemek istedim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5