İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ses sistemi ile ilgili

ArtiEksi

0
Yasakli Uye
Reaction score
2
şimdi arkadaşlar trident bir sinema sistemi aldım. herşeyi kurdum fakat şu sarı beyaz kırmızı kabloları birtürlü anfiden tv ye bağlayıpta ses alamadım yardımcı olursanız sevinirim birde yaptığım işlemi kısaca anlatayım..

şimdi sarı kablonun bir ucunu anfiden AUX a bağladım diğer sarıyıda receiver deki sarıya bağladım sonra kırmızı ile beyaz kabloyu receiver arkasına taktım diğer kalan beyaz ve kırmızı kabloları anfiye taktım ama ses alamıyorum yanlış mı yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Not :yeri burası değilse taşırsanız seinirim

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Aynı renkler aynı renkli soketlere takılmalı

örneğin: elinde kablo var kırmızı beyaz sarı renkli pinler var bunlar anfideki kırmızı beyaz ve sarı soketlere diğer uçlarıda aynı şekilde aynı renklere takılmalı

NOT: genelde sarı renkli olan video (görüntü) sinyalini taşır yani anfiye bağlanmaz kırmızı ve beyaz olan kablolar audio (ses) sinyalini taşır

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
line in - line out uda karıştırıyor olabilirsin bence öncelikle sarıyı bi kenara ayır çünki o video sinyali için onunla işin yok

receiver ın line out yazan kısmındaki kırmızı ve beyazı anfideki aux yada line in olarak geçen yere taşıycan.

Bu arada anfini bilmiyorum ama bir çok cihaz input seçer yani anfinin kumandası ile kabloyu bağladığın grubu seçmezsen (yani aux yada line in) ses alamazsın

ArtiEksi

0
Yasakli Uye
Reaction score
2
şimdi şöyle diyeyim o zaman bir ucundaki kırmızı beyaz kabloyu aux a bağladım diğer ucundaki kırmızı ve beyazıda receiver arkasına bağladım diyelim o zaman ses alırmıyım ? anfinin arkasında yaklaşım beyazlı kırmızılı 10 tane soket var hangisi bilmiyorum aldığım yerin bana dediği olay şu bir kabloyu au a tak diğerini tv ye tak ses alırsın dedı fakat hepsini yapmama rağmen bir türlü ses alamadım.

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
receiver ve anfinin o soketlerinin olduğu bölümlerin resmini (geniş ve sağında solunda yazan yazıları okuyabileceğim şekilde) çekip eklersen yardımcı olmaya çalışayım.

ArtiEksi

0
Yasakli Uye
Reaction score
2
şuan işteyim eve gidince yapıcam birşeyler ya komple yakıcam yada yapıcam :D

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yakma ihtimalin düşük çünki bir çok cihaz bu tür kullanıcı hatalarında kendini koruyacak şekilde tasarlanıyor ama korumalara rağmen bi şekilde aşıp cihaza zarar vermeyi başararak mühendisleri hayrete düşüren insanlarda yok değil :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.