İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sınav Sistemleri Tam Bir Saçmalık!

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Arkadaşlar bugün çok isyan edesim var, bu yüzden bu yazıyı yazma ihtiyacını duydum .Bu yazı at gibi çalıştırılan çocuklara gelsin!

SBS Sınav Sistemi Hakkında!

SBS sınav sistemi bütün öğrencilerimiz için korkulu rüyası olmuştur.Sbs’ye kurban giden öğrencilerimizin psikolojisi bozulma noktasına gelmiştir.Hayatın bütün güzelliklerinden mahrum kalan öğrencilerimiz 6-7 ve 8. sınıflarda 3 sene boyunca gün yüzü görmeden senelerce çalışmışlardır.Küçük yavrucaklarımız öğretmenlerinden ve ailelerinden baskıya mağruz kalmıştır.Çocuklara eğer o sınavları kazanamazsa sanki hayatı kayacak gibi gösterilmiştir.

Oysaki o çocukların koşup oynamaya,doyasıya eğlenmeye ihtiyaçları vardır.Tabiki çocukların ders çalışması lazımdır fakat çocuklar kendileriyle yarıştırılacaklarına milyonlarca insanlarla yarıştırılmaya çalışılmış ve bu olay çocukların arkadaşlarını rakip ve düşman gibi görmelerini sağlamıştır.

Bu SBS sınav sistemi sayesinde birçok çocuk daha artık 4. sınıftayken daha dershanelere verilmeye başlanmıştı.O çocuğun o yaşta dershanede ne işi var Daha okula zor giden çocuk bir de dershaneye mi gidecek?İşleri iyice saçmalık haline getirmişlerdi.

Neyseki şu SBS olayını bir seneye indirdiler de çocuklar biraz nefes aldı.Ama tabi yine değişen bir şey olmadı.Sınav sadece bir sene olacağından işleri bu sefer daha da zorlaştı.Bu sefer daha çok çalışmak zorunda kaldılar. İşler daha da sarpa sardı.

SBS sınav sistemi hakkında daha söyleyeceklerim çok ama bu kadarı ne kadar kötü bir sistem olduğunu anlamanız için yeterli olacağından bu sistemi bu kadar anlatmam yeterli olacak diye düşünüyorum.
YGS-LYS Sınav Sistemlerindeki Saçmalık

SBS sınavını atlatan öğrenciler şimdi de Ygs Lys sınav sistemleri ile uğraşıyorlar.Bir bakımdan 2. raunda hoşgeldiniz diyorlar.SBS’den farkı artık kendinize bir alan belirliyorsunuz ve artık o alana yoğunlaşıyorsunuz.Örn:sayısal,sözel alanlarından birinden seçtiniz diyelim.Bu alanları tabi mesleğe göre seçiyorsunuz. Örneğin diyelim ki ben biligsayar mühendisi olmak istiyorum.Bunun için kesinlikle sayısal olmanız gerekir.YGS sınav sistemindeki saçmalık ve saçmalıklarında gelen en büyük şey mesleğimize göre alan vermeleri olmuştur.”Ya arkadaş benim Türkçe dersim iyi ben matematikten pek çakmıyorum ben bilgisayar mühendisi olmayacak mıyım” diyor insan kendi kendine.Tabi o mesleğin içinde sayısal olabilir tabi onların da haklı yanları var. Ama çocuğun türkçe dersinin matemetik dersinden iyi olması avantajı bu alanda dezavantaja dönüşüyor.Ygs sınav sitemindeki en önemli saçmalık da bu olsa gerek,avantajı dezavtajları dönüştürmek!

Lys sınav sistemindeki saçmalık ise dershanede panoda okuduğum bir yazı ile gün yüzüne çıkmıştı.Meslek liseleri için yeni bir şeyler çıkarmışlar.Meslek liseli öğrenciler için artık özel teknoloji fakülteleri açılmıştı.Bunu duyunca sevinçten havalara uçmuştum.Üstelik meslek liseliler bu fakülteler için kendi aralarında yarışıyorlarmış.İçimden “Mühendis olmak benim için çok kolay olacak!” demiştim.Fakat dershanedeki panoda yazan beni derinden yaralamıştı.

Eğer 4 senelik mühendislik okumak istüyorsak bunun için Lys’den kendi alanımız için sınava girmemiz gerekliymiş.Ya arkadaş zaten Ygs’de matematik çözüyorum,neden bir de neden beni Lys’de sınava sokma mecburiyetinde bırakıyorsun?Ygs’de aldığım puan neyse ben onunla artık mühendislik mi kazanırım yoksa başka bir şey mi tutturursam tuttururum.Lys’yi de nereden çıkardın?İnsan tabi bunları demeden edemiyor.Lys sistemindeki saçmalık hakkında da bu yazıyı okuduktan sonra bana umarım hak vermişsinizdir.

Bugün çok dolmuşum sanırım,bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,haa sakın yorum atmayı unutmayın görüşleriniz benim ,için çok değerli bunu unutmayın sayın okurlarım

Yazının Orjinal Linki:http://susma.in/sinav-sistemleri-tam-bir-sacmalik/

EmiR34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
68
Bencede tam bir saçmalık.
Son senem bu sene yine sbsye gireceğiz yine 8.sınıf bitse lisedede bunun gibi dertlerden kurtulamayacağız ama lise yine iyi biraz daha.. Hadi bu sene bitsin:p

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Ya tamam sınav olmasın demiyorum da adamakıllı şeyler yapsınlar çocukları mağdur ve perişan etmesinler.

mertgold

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kimse memnun değil sınav sisteminden zaten ama meslek liselerindende iyi bi yerlere gelmek çok zor bence

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.