İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sınırsız usb!

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
sörf yaparken karşılaştım arkadaşlar, fiyat 129 dolar, işte fiyatı ve özellikleri
sinirsiz-usb.jpg

Sınırsız kapasiteli bir flash disk düşünün . Sizce bu sadece hayal mi ? Hayır gerçek . Hatta şu an satışta !

Ayrılmış bir veri alanı bulunmayan bu sınırsız bellek, bilgisayara takıldığında 0 GB görünüyor

İnfinitec firmasının ürettiği bu USB Bellek aslında bir kablosuz adaptörü .

Infinitec USB belleği kullanmadan önce kendinize; bu aygıtın konaklayacağı bir bilgisayar seçmiş olmanız gerekiyor. USB bellek ile seçtiğiniz bilgisayarı eşleştirdiğinizde USB’nin konakladığı bilgisayarın sabit diskini sanki sizin flash belleğinizmiş gibi kullanabiliyorsunuz.

Örneğin, Sınırsız USB belleği dizüstü bilgisayara takıp, içine 50 adet müzik dosyası atıyoruz. Fakat aslında, bu dosyalar USB belleğimize değil de, kablosuz ağ aracılığı ile aygıtımızla eşleştirdiğimiz bir başka cihazın sabit diskine yazılmakta! Buna karşın ekrana baktığınızda; kopyaladığınız müzik dosyaları USB belleğinizin içindeymiş gibi durmakta.

Uygulamada bu USB Flash belleğin de elbette bir sınırı var fakat bu sınır, aygıtı eşleştirdiğimiz bilgisayarın sabit disk kapasitesi ile eşdeğer. Tabi 1 TB’lik bir diskiniz olduğunu var sayarsak, bu aygıt size inanılmaz bir depolama alanı sunmuş oluyor.

Bu USB belleğe sadece 129$ a sahip olabiliyorsunuz

çatlak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
hem sınırlı hem sınırsız nasıl oluyo anlamadım balla :D

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
resmi sitelerinde de açıklama var
türkçekaynaklara göre
usb yi bilgisayara taktığınızda 0 gb olarak gözükür diyor
diğer açıklamada pc ye taktığınızda, pc niz 1 tb belleği varsa, usb ninde belleği 1 tb olacak diyor, kafam karıştı

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Hocam başlık paradoks gibi ama yanlış olduğunu düşünmüyorum.

Bu cihaz veriyi kendi üzerinde depolamıyor, olaya bu yönden bakarsan USB bellek sınırsız demekte sakınca yok. Ama diğer yanda depolama alanı ile sınırları çiziyorsun.

Tam olara şu;

Sınırlı alan, sınırsız trafik :)

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
Tr ye gelirse alacağım bundan, ama garantisini kim üstlenicek bilmiyorum, koca koca hdd leri taşımaktan iyidir

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.