İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Site haritalarınızı robotlara tanıtın.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Büyük arama motorlarının örümcekleri artık site haritalarını robots.txt dosyalarından okuyabiliyor, kullanımı içinse şu şekilde robots.txt dosyasına ekleme yapmanız gerekiyor..

User-agent: *
Sitemap: www.siteadresi.com/sitemap.xml

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Yani webmaster tools gibi panellere girip sitemap okutmaya gerek yok artik.
Teşekkürler.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Yani webmaster tools gibi panellere girip sitemap okutmaya gerek yok artik.
Teşekkürler.

yukarıdaki teknik sadece boto böyle bir sayfam var diyorsun her zamna gel indexle demiyorsun "webmaster tools" ise var olan xml sayfama bot gönder yeni verileri tara diye uyarırsın.

Bu Yöntem sadece boto böyle bir sayfa oldugunu bildirimek... Sitenizin en altına bu şekilde link vermeniz bile botunun görmesine yardımcı olur.

....pardon pardon biraz aarştırdımda yeni bir teknoloji oldugu gördüm.

Google ve Microsoft ile çalışmaya Sitemaps ile sunulması için tek bir formatı desteği için, yapmak için daha fazla geliştirmeleri konusunda devam etmiştir kolaylaţtýrýr yöneticileri tüm arama motorlarına hızlı içeriği almak için.
All search crawlers recognize robots.txt, so it seemed like a good idea to use that mechanism to allow webmasters to share their Sitemaps. Tüm arama tarayıcılarımızın, bu iyi bir fikir gibi Web yöneticilerinin Sitemaps'i paylaşmak için bu mekanizmayı kullanmayı görünüyordu robots.txt farkındayız. You agreed and encouraged us to allow robots.txt discovery of Sitemaps on our suggestion board. Bunu kabul ve öneri tahtasında Site Haritalarının robots.txt keşif izin bizi teşvik etti. We took the idea to Google and Microsoft and are happy to announce today that you can now find your sitemaps in a uniform way across all participating engines. Google ve Microsoft ve bugün bu artık düzgün bir şekilde tüm katılımcı motorlarında Site haritalarınızı bulabilirsiniz duyurmaktan mutluluk duyuyoruz fikrini aldı. To do this, simply add the following line to your robots.txt file: Bunu yapmak için, sadece robots.txt dosyasına aşağıdaki satırı ekleyin:

Sitemap: http:/ /www.example.com/sitemap.xml

alıntı.. http://www.webmasterworld.com/robots_txt/3310622.htm

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Permission küstüm sana bilesin ben söyleyince inanmıyorsun başkasına inanıyorsun :p

yok essafurullah ben inanmamk degil böyle bir muhabbet dönüyordu. ben ondan bahsediyorsun sandım. ben sadece teknigin daha farklı nasıl kullanılır diye ararken ingilizce makele gördümde.. :)

Ama yinede digeri yorumumla çakışıyorum şimdi bakıyorumda bu sitamap robots.txt ile sadece tanıtmaya yarıyor webmaster tools devre dışı bırakmak mantıksız geliyor sitemap ile sayfayı botlara iletiyoruz sadece ama "webmaster tools" yenei eklenen verileir pinkletiyorsun bu özellik var oldugu sürece bence webmaster tools gerek kalmaz demek hata olur gibi..

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Doğru webmaster tools gereksiz değil kesinlikle en azından tam profesyonel olmayan webmaster ve web siteleri için.
Ben hazırladığım sitelerde genellikle kurallarımı sıralarım ve şu olmalı, şu olmalı, şu şekilde devam etmelidir diye kafamda inşaa eder sonrasında çalışmalarıma devam ederim ve gözlemlediğim o ki çok sık hata yapabiliyorum, robots.txt ile engellediğim bir veriyi başka yerden linkliyor ve sitemap' e ekliyorum vs. İşte webmaster tools bu gibi hatalardan arınmasını sağlıyor içeriklerin ping servisleri çok fazla önemi yok bence önemli olan örümceği sitende tutmayı başarmak yani nasıl açıklanır bilmiyorum, 1. sayfana soktuğun örümceği 5670. sayfana geldiğinde alışılmış header footer linkleri dışında makale ve yazılar ile tekrar 1. sayfaya gönderip döngüyü sürekli hale getirmektir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.