İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Site için güvenlik eklentisi yazdırmak istiyorum

snntr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar;

Benim şu konuda yardıma ihtiyacım var.
Asp ile bilgisayarın Harddisk numarasını aldırmak istiyorum.Daha önce araştırmasını yaptım fakat geçerli bir sonuç bulamadım.Sanırım active x denetimi ile oluyormuş.Ama bu konu hakkında bilgisi olan pek yok.

Kodların yapması gereken; Asp ile yapılmış bir sitede üye olan bir kişinin bilgisayarının Harddisk numarasını alıp veri tabanına kaydettirmek.
Bu işlemi yapabilecek bir eklenti veya kodlamayı yazabilecek kişilerle iletişime geçmek ve ücreti karşılığında yaptırmak istiyorum.

Bu konu hakkında bilgi ve önerilerinizi bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekürler...

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
böyle birşey dediğiniz gibi sadece active x ile mümkün olur ama onuda kullanıcının yüklemesi gerekli, yani explorer da active x yüklenmesi istendiğinde üst kısımda çıkan sarı çubuğa tıklayıp izin vermesi lazım. ayrıca firefox kullananlar da ise active x çalışmayacaktır.

ancak bu konu için başka bir çözüm önerebilirim, en çok 0.5 mb büyüklüğünde bir program ile bu problem çok rahatlıkla çözülebilir. ancak bu sadece ticari bir işletmeyseniz ve bu programı bayilerinize kullandırtacaksanız olabilir. onun dışında hayalden öte bişey değil. bu programı isterseniz ben yazabilirim.

farklı bir yöntem ise java appleti olabilir ama java korumalı bir ortamda çalıştığı için harddisk seri numarasını almasına izin var mı yok mu bilmiyorum, araştırmak gerekli. ayrıca java runtime birçok bilgisayarda olmayabilir veya sizin programınızın çalışması için gerekli sürüm olmayabilir.

umarım faydalı olacak bilgiler verebilmişimdir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.