İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Site İndeks description Sorunu

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Site İndeks description Sorunu

Merhaba arkadaşlar vbulletin bir sitem var versiyon3.8.4 bu siteye zoints seo kurdum sitenin indeksleri googlede farklı bir şekilde çıkmaya başladı konunun başlığı normal bir şekilde çıkıyor aşağıda konunun içeriğinde yazılar çıkacağına devamlı sitenin description'ı çıkıyor ya da En az 15 kez Cevaplanan , yada 150 kez Okunan. Hit Konuya Yeni Mesaj Yazılmış. Yeni Mesaj Yok, En az 15 kez Cevaplanan , yada 150 kez Okunan bu şekilde indeksliyor konuları başlıklar normal şekilde indeks alıyor.
29ekhnm.jpg

Sitede sadece linkler ziyaretçilere kapalı bu mu bu şekilde googlenın indeks almasına sebeb oluyor acaba.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

T

trgy

Misafir
Yeni bir tanıtma şekline geçtiğiniz için bu değişiklikler olabilir. Google bota ziyaretçi olarak değil üye olarak yetki verin. Ayarlar kısmında olması lazım böyle birşey ve konularınızdaki desc. kısmı düzgün mü onu da kontrol edin. Düzgün değil ise düzeltin. Benim düşüncelerim bunlar, sorun bunlardan dolayı olabilir.

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Yeni bir tanıtma şekline geçtiğiniz için bu değişiklikler olabilir. Google bota ziyaretçi olarak değil üye olarak yetki verin. Ayarlar kısmında olması lazım böyle birşey ve konularınızdaki desc. kısmı düzgün mü onu da kontrol edin. Düzgün değil ise düzeltin. Benim düşüncelerim bunlar, sorun bunlardan dolayı olabilir.

Hocam konu içeriği açık zaten resimlerde görüntülenebiliniyor sadece linkler gizli google botu uye yapma eklentisinide kurmuştum product-bol eklentisini inanın ki bu eklenti hiçbir işe yaramıyor bende sinirlendim sildim eklentiyi bunu silince daha hızlı ındekslenmeye başladım ama sorun silmeden öncede aynıydı yanı sildikten sonra oluşmadı description kısmı ise vb'nin kendi ayarlarından Site ismi / URL / İletişim yolları ordaki bölümlere yazdım sadece

T

trgy

Misafir
Anlamamışsınız dediğimi örneğin bu konunun kaynak kodlarından desc. bölümüne bakınız. Orada
<meta name="description" content="Site İndeks description Sorunu Merhaba arkadaşlar vbulletin bir sitem var bu siteye zoints seo kurdum sitenin indeksleri googlede farklı bir şekilde çı" />
yazıyor.

T

trgy

Misafir
Tamamdır sorunu bulduk. Şimdi zoint seo ayarlarından değiştirmeniz gerekli olabilir. Tam bilmiyorum zointseo yu fakat post meta ya da post desc. setting gibi birşey varsa oradan ayarlıyabilirsiniz. Sadece tahmin ediyorum.

Bir kaç konu buldum google da. kurulum yaparken bu sitedeki ayarları yaptınız mı?

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Tamamdır sorunu bulduk. Şimdi zoint seo ayarlarından değiştirmeniz gerekli olabilir. Tam bilmiyorum zointseo yu fakat post meta ya da post desc. setting gibi birşey varsa oradan ayarlıyabilirsiniz. Sadece tahmin ediyorum.

Sağolun hocam çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun .
Evet o editlemeleri temada yaptım
Zoints seonun Meta Anahtar Kelimeler ve Meta Açıklama bölümleri var
Şimdi dikkatımı çekti Meta Anahtar Kelimeler bölümünde sitenin keywordsleri yazıyor
Meta Açıklama bölümündede sitenin descriptionı yazıyor.
Bunlarda her konuyo bu meta ve açıklamaları verıyor heralde şimdi bunları kaldırsak sorun olur mu acaba zointsden anlayan bir arkadaş cevap verirse süper olur.

T

trgy

Misafir
headinclude içinde şu kodları bulun

PHP:
<if condition="$show['threadinfo']">
<**** name="keywords" *********"$threadinfo[title], $vboptions[keywords]" />
<**** name="description" *********"<if condition="$pagenumber>1"><phrase 1="$pagenumber">$vbphrase[page_x]</phrase>-</if>$threadinfo[title] $foruminfo[title_clean]" />
<else />
 <if condition="$show['foruminfo']">
<**** name="keywords" *********"$foruminfo[title_clean], $vboptions[keywords]" />
<**** name="description" *********"<if condition="$pagenumber>1"><phrase 1="$pagenumber">$vbphrase[page_x]</phrase>-</if>$foruminfo[description_clean]" />
 <else />
<**** name="keywords" *********"$vboptions[keywords]" />
<**** name="description" *********"$vboptions[description]" />
 </if>
</if>

Aşağıdaki ile değiştirin

PHP:
<**** name="keywords" *********"$vboptions[keywords]" />
<**** name="description" *********"$vboptions[description]" />

Yukarıdaki verdiğim olay olması lazım. Bu son verebileceğim cevap. :)

Eğr kodlar yok ise veya hala olmuyorsa yapabileceğim birşey yok üzgünüm. Kendin kurcalaman lazım.

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Hocam ben sizin verdiğiniz o kodları temada editlemiştim zaten şimdi şablonu tekrar orjinale çevirdim

PHP:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=$stylevar[charset]" />
<meta name="generator" content="vBulletin $vboptions[templateversion]" />
<if condition="$show['threadinfo']">
<meta name="keywords" content="<if condition="$threadinfo['taglist']">$threadinfo[taglist], </if>$threadinfo[prefix_plain_html] $threadinfo[title], $vboptions[keywords]" />
<meta name="description" content="<if condition="$pagenumber>1"><phrase 1="$pagenumber">$vbphrase[page_x]</phrase>-</if>$threadinfo[prefix_plain_html] $threadinfo[title] $foruminfo[title_clean]" />
<else /><if condition="$show['foruminfo']">
<meta name="keywords" content="$foruminfo[title_clean], $vboptions[keywords]" />
<meta name="description" content="<if condition="$pagenumber>1"><phrase 1="$pagenumber">$vbphrase[page_x]</phrase>-</if>$foruminfo[description_clean]" />
<else />
<meta name="keywords" content="$vboptions[keywords]" />
<meta name="description" content="$vboptions[description]" />
</if></if>

<!-- CSS Stylesheet -->
$style[css]
<if condition="is_browser('opera') AND !is_browser('opera', '8.0.1')">
<style type="text/css" id="vbulletin_opera8fix_css">
ul, ol { padding-$stylevar[left]:20px; }
</style>
</if>
<if condition="$show['editor_css']">
$editor_css
</if>
<!-- / CSS Stylesheet -->

<script type="text/javascript" src="$stylevar[yuipath]/yahoo-dom-event/yahoo-dom-event.js?v=$vboptions[simpleversion]"></script>
<script type="text/javascript" src="$stylevar[yuipath]/connection/connection-min.js?v=$vboptions[simpleversion]"></script>
<script type="text/javascript">
<!--
var SESSIONURL = "$session[sessionurl_js]";
var SECURITYTOKEN = "$bbuserinfo[securitytoken]";
var IMGDIR_MISC = "$stylevar[imgdir_misc]";
var vb_disable_ajax = parseInt("$vboptions[disable_ajax]", 10);
// -->
</script>
<script type="text/javascript" src="clientscript/vbulletin_global.js?v=$vboptions[simpleversion]"></script>
<if condition="$show['popups']"><script type="text/javascript" src="clientscript/vbulletin_menu.js?v=$vboptions[simpleversion]"></script></if>

<if condition="$vboptions['externalrss']">
	<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="$vboptions[bbtitle] RSS Feed" href="external.php?type=RSS2" />
	<if condition="$show['foruminfo'] OR $show['threadinfo']">
		<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="$vboptions[bbtitle] - $foruminfo[title_clean] - RSS Feed" href="external.php?type=RSS2&forumids=$foruminfo[forumid]" />
	</if>
</if>

Fakat silinmesi gereken kodların hepsi orda yok mesela fazladan o kodların içinde taglist falan gibi kodlar var.
Bide orjinale cevirince konulardaki description olayı düzeldi sanırım böyle mi kullansam acaba

T

trgy

Misafir
Aşağıdaki gibi değiştirin birde.

PHP:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=$stylevar[charset]" />
<meta name="generator" content="vBulletin $vboptions[templateversion]" />
<meta name="keywords" content="$vboptions[keywords]" />
<meta name="description" content="$vboptions[description]" />  
<!-- CSS Stylesheet -->
$style[css]
<if condition="is_browser('opera') AND !is_browser('opera', '8.0.1')">
<style type="text/css" id="vbulletin_opera8fix_css">
ul, ol { padding-$stylevar[left]:20px; }
</style>
</if>
<if condition="$show['editor_css']">
$editor_css
</if>
<!-- / CSS Stylesheet -->

<script type="text/javascript" src="$stylevar[yuipath]/yahoo-dom-event/yahoo-dom-event.js?v=$vboptions[simpleversion]"></script>
<script type="text/javascript" src="$stylevar[yuipath]/connection/connection-min.js?v=$vboptions[simpleversion]"></script>
<script type="text/javascript">
<!--
var SESSIONURL = "$session[sessionurl_js]";
var SECURITYTOKEN = "$bbuserinfo[securitytoken]";
var IMGDIR_MISC = "$stylevar[imgdir_misc]";
var vb_disable_ajax = parseInt("$vboptions[disable_ajax]", 10);
// -->
</script>
<script type="text/javascript" src="clientscript/vbulletin_global.js?v=$vboptions[simpleversion]"></script>
<if condition="$show['popups']"><script type="text/javascript" src="clientscript/vbulletin_menu.js?v=$vboptions[simpleversion]"></script></if>

<if condition="$vboptions['externalrss']">
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="$vboptions[bbtitle] RSS Feed" href="external.php?type=RSS2" />
    <if condition="$show['foruminfo'] OR $show['threadinfo']">
        <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="$vboptions[bbtitle] - $foruminfo[title_clean] - RSS Feed" href="external.php?type=RSS2&forumids=$foruminfo[forumid]" />
    </if>
</if>

Bu da olmazsa siz bana pm ile şifrelerinizi verin ben ayarlamaya çalışayım.

T

trgy

Misafir
Bildiğim hatta bilmediğim şeyleri bile söyledim dostum benden bu kadar k.bakma. :(

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.