İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Site Taşıma ve Yönlendirme İşlemi

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Merhaba arkadaşlar
Hepimizin bildiği gibi artık istediğimiz siteyi varolan domainden başka bir domaine taşıdığımızda ve bunu google'a bildirdiğimizde sitenin pagerank değerinden tekil hitine kadarda taşımış oluyoruz. benim anlamadığım olay 301 yönlendirme olayı ve htaccess in yönlendirilmesi.

PHP:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.eskisite.com/$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.yenisite.com/$1 [L,R=301]

bunu htaccess e girdiğimiz zaman eski site ye gelen örneğin
www.eskisiteadresi.com/makalem_1.htm
şu şekilde
www.yenisiteadresi.com/makalem_1.htm

yeni siteye sadece bu yukarda verdiğim htaccess komutuyla yönleniyormu yoksa yapmamız gereken ayrıca bir ayar varmı ?

axl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
bunu bende merak ediyorum yakında bir sitemi taşıyacağım ve en az zararla yapmak istiyorum

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
ayrıca misal eski domainimiz adsenseden banlı diyelim ban taşıdığımız siteyede geçermi

arkadaşlar yokmu bilen :S

srhnyldz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
eski konuyu hortlatmış gibi olacağım ama aradığım konu varken yenisini açmaya gerek duymadım.

ben gerekli yönlendirmeleri yaptım. pagerankdeğeri ne kadar zamanda taşınır. deneyen bilen tecrübe eden varmı? çünkü ben ilk defa deniyorum site taşımayı. tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.