İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sitem başka bir siteye yönleniyor

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Birinden host sponsorluğu almıştım. Memnun olmadım ve siteyi kapatmaya karar verdim. DNS'leri sildim. Şimdi bakıyorum site manyaxlar.org'a yönleniyor. Ve bu site de o hostçunun sitesi. FTP'ye de giremediğim için bakamadım ne var ne yok diye. Durumu anlattım ve bende bir sorun yok site açılmıyor dedi. Sadece bende yönleniyor sanırım. Çerezleri falan sildim, DNS'leri sildim, domaini kilitledim yine düzelmedi. MSN'de de soramadım başkasına.

Bu neden olabilir? Hostçudan şüphelenmeli miyim? Zaten pek ciddi biri gelmemişti bana her mesajda sırıtma ifade gönderiyordu.

Bilgisi olan ?

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
ns adreslerinizi çalışan bir ns sunucusuna yönlendirin, örneğin ns1.mydomain.com, ns2.mydomain.com'a.

sorun kalmayacaktır..

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Başka bir çözüm yolu olarak siteyi ben kendim başka bir siteye yönlendirdim panelden şimdi. Ve Ve birine sordum msn'den ve sitenin benim yönlendirdiğim yere gttiğini söyledi. Yani yönlendirince sorun kalktı.Ve bende sorun hala çözülmedi. Hala site eski yere yönleniyor. Hadi diyelim ben de sorun var... Taa en baştan bu site nasıl oraya yönlendi bunu merak ediyorum. Sorun çözüldü ama bu sorunun cevabı? Adamı msn'den de sildim zaten

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
sayfalar arasına kendi hostundaki bir dosyayı include etmiştir. o include ettiği dosyanın için büyük ihtimalle sen onun hosttayken boştu ne olur olmaz boş dosya include etmiştir sen şimdi hostu taşıyınca kendi hostundaki dosyanın içine yönlendirme koymuştur. sayfaların kodlarını incele derim

ByMaDaK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
.htaecss.. bunun içinde değişiklik yapılmış olmasın... ;)

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
FTP den dosyalarına ulaşamadığın bir yerden SUNUCU hizmeti almak ne kadar mantıklı ? Yok eğer FTP ye şuan ulaşamıyorum diyorsan tam anlamıyla bir sonuç alman zor.

Wordpress kullanıyorsan Veritabanındaki ayarlarda 2 adres var onlar doğru olsun.
HTACCESS dosyasında yönlendirme olmadığını kontrol et. HEADER veya TÜM DOSYALARA include edilmiş bir dosyada REFRESH META TAG i veya REDIRECT yönlendirmesi olmadığından emin ol...

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
@annudora, sunucu hizmeti aldığımı kim söyledi?

Ayrıca sorun çözüldü çoktan. Nedenini ben de anlamadım birden normale döndü site. İlk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum. Neyse konu uzamasın çözüme kavuştu çünkü.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
:) Yahu ne alakası var? Ben sunucu almadım ki. Host aldım. Tamam hostu sunucu sayesinde veriyor ama bu "sunucu" aldığım anlamına gelmez. Ben mi anlatamadım yoksa?

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Yahu ne alakası var? Ben sunucu almadım ki. Host aldım.

Sunucu Host sözcüğünün TÜRKÇEsidir.

Shared hosting - Kiralık Sunucu - VPS gibi kavramlar daha belirgin ifade eder hizmetin türünü.

Sonuç olarak SUNUCU HIZMETI veya diğer adıyla HOST HIZMETI aldığın yer sana FTP erişim hakkı sağlamıyorsa ordan SUNUCU HIZMETI almak önerilmez. Dosyalara direk erişim önemlidir.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Sunucu Host sözcüğünün TÜRKÇEsidir.

Shared hosting - Kiralık Sunucu - VPS gibi kavramlar daha belirgin ifade eder hizmetin türünü.

Sonuç olarak SUNUCU HIZMETI veya diğer adıyla HOST HIZMETI aldığın yer sana FTP erişim hakkı sağlamıyorsa ordan SUNUCU HIZMETI almak önerilmez. Dosyalara direk erişim önemlidir.

Ya host sözcüğünün Türkçe'sinin sunucu olması ile konumuzun ne alakası var?

Ben FTP erişim hakkı sağlamıyorlar demedim ki. NS'leri sildiğim için FTP'ye giremiyorum anlamına geliyor o. Tamamen yanlış anlamışsın.

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Ben FTP erişim hakkı sağlamıyorlar demedim ki. NS'leri sildiğim için FTP'ye giremiyorum anlamına geliyor o. Tamamen yanlış anlamışsın.

Evet bi yanlış anlama olmuş - NSleri silince FTP ye ulaşım için Nameserverdan-domainden bağımsız muhakkak IP üzerinden veya (ana domain / subdomain olarak) DOMAIN ALIAS ile ulaşım her zaman lazımdır... Kolay gelsin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.