İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sitemap İle İlgili Bir Kaç Soru

akifokur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar bir kaç sitem var.hepsinde sitemap kullanıyorum ancak bazı anyamadığım sorunlar var sizinle paylaşmak istedim.

Gsitecrawler ile hazırladığım forum siteme ait 2 ad xml dosyasını google yükledim.üzerinden oldukça zaman geçti.şimdi erişelemeyen sayfalar diye hatalar var.bu hataları düzeltmemiz mümkün mü?

birden fazla sitemap kullanabiliyormuyuz farklı proğramlarla hazırlanmış.yada yüklü olan sitemapi tekrar gönder demenin faydası yada zararları var mı?

zoint yada vb seo kullanırken yine sitemap kullanmalımıyız?

google da indexlerde çok büyük dalgalanmalar oluyor bazen.40k iken bir gün sonra 25k ya düşüyor sonra geri yükseliyor.bu halihazırdaki sitmep i tekrar göndermekten mi kaynaklanıyor?

sitemap i belli aralıklarla tekrar oluşturup yüklemek gereklimidir.bu zaman zarfı nedir?

cvp larınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Gsitecrawler ile hazırladığım forum siteme ait 2 ad xml dosyasını google yükledim.üzerinden oldukça zaman geçti.şimdi erişelemeyen sayfalar diye hatalar var.bu hataları düzeltmemiz mümkün mü?
O erişilmeyen sayfaları sitende erişilir durumuna getirirsen düzelir, yani sitemapde, siten.com/asaas.html diye bir yer göstermişsin bota ama sitende öyle bir sayfa yoksa erişemez bot, dolayısıyla hata alırsın, o adresleri kontrol edersin, yada sitemapden çıkartırsın sorun düzelir.

birden fazla sitemap kullanabiliyormuyuz farklı proğramlarla hazırlanmış.yada yüklü olan sitemapi tekrar gönder demenin faydası yada zararları var mı?

Faydası yada zararı yok, işlenmekte olan bir sitemapi tekrar gönderirsen sadece gereksiz bir şekilde sitemapin incelenmesini beklersin, sitemapde yani içindeki url lerde değişiklik yoksa tekrar göndermenin anlamıda yok.

zoint yada vb seo kullanırken yine sitemap kullanmalımıyız?

url rewrite ile sitemap alakası yok

google da indexlerde çok büyük dalgalanmalar oluyor bazen.40k iken bir gün sonra 25k ya düşüyor sonra geri yükseliyor.bu halihazırdaki sitmep i tekrar göndermekten mi kaynaklanıyor?

hayır

sitemap i belli aralıklarla tekrar oluşturup yüklemek gereklimidir.bu zaman zarfı nedir?

aynı sitemapi göndermenin anlamı yok, eğer değişiklik varsa yada yeni site haritan varsa gönder

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.