İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

sitemap mi yaptı?

jamalgs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar yeni bir web sitem var ve sitemap hazırladım onun için. ama sitemap hazırlamadan önce site:siteadı.com yazdıgımda 8 sonuc vardı sitemap i yaptım ve site:siteadı.com yazdıgımda sonuc çıkmamaya başladı. Bugun ise sadece ana sayfa çıktı. Bunun sitemap ile bir alakası varmı acaba? sitemap yapıldıgında once butun indexlenmiş sayfaları silip sonra tek tek yerine mi koyuyor?

SeVeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Siten çok yeniyse direk olarak sitemap'e bağlamamak gerek. Fakat sitemap olayına girildiğinde indekslerin azalması durumu gerçekten var. Bunu bir çok arkadaş burada belirtti ve ben de bu durumu yaşadım.

kenonstop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sabret şükret metin ol . Düzelecektir. Google oyun oynuyor aklınca .

jamalgs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tşk ediyorum arkadaşlar..umarım en kısa zamanda düzelir..

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Kod:
Preferred domain  
If www.site.com and site.com point to the same site, you can tell us here how you want URLs to display in our index.

a) Display URLs as www.site.com (for both www.site.com and site.com) 
b) Display URLs as site.com (for both www.site.com and site.com) 
c) Don't set an association.

anladığım kadarıyle,

eğer www.site.com ve site.com aynı site ise linklerinizin nasıl görünmesini ayarlayabilirsiniz:
a) URL leri ww.site.com olarak göster (hem www.site.com hem site.com için)
b) URL leri site.com olarak göster (hem www.site.com hem site.com için)
c) ayarlama

yani eğer aramalarda site.com görünmüyorsa muhtemelen a şıkkı işaretlidir. yani site.com ve www.site.com URL lerini www.site.com olarak alır..

umarım bilgilendirici olmuştur. yine de gerek yabancı siteler, gerekse daha çok anlayan birine sormanda fayda var..

jamalgs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sorun site.com ya da www.site.com şeklinde çıkıp çıkmaması değil yanlış söyledim sorunu galiba.. yani hiç indexlenmemiş. 2 şekilde de aratıyorum sonuç bir tane çıkıyor.Sitemap i yapmadan önce 8 tane idi. Sitemapi bu forumda anlatıldığı şekilde gsitecrawler programını kullanarak yaptım..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.