İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Siteme saldırıda bulunanları nasıl dava ederim ?

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Merhaba arkadaşlar, sitemiz aldığı saldırılar sebebiyle, cpu kullanımı yüksek olduğu için host firması tarafından yasaklandı.

Ankara'da olduğunu ben tespit edebiliyorum bu kişinin ip adresinden, savcılıkta tam adresini bulur diye tahmin ediyorum. Maddi manevi ne gerekiyorsa yapılacaktır.

ip adresini aldım host firmasından, nasıl şikayette bulunmam gerekir acaba, prosedürler ve yasal işlemler hakkında bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler ederim.

• Like
Reactions: Eif

Ping

iyinet
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
22
eger site illegal değilse şikayette bulunursun.
saldırı sonucu sunucuya zarar vermediyse sen ceza alırsın, ama sunucuya zarar verdiyse o ceza alır.
sana yararı zararı olmaz.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
İllegal site değil, sunucuya zararını bilmiyorum, serveri paylaştığım 300 siteninde sitesi engelleniyormuş cpu kullanımı yüzünden.

Forumda paylaştığım bir tane sitem var, ne geliyorsa onun başına geliyor son bir haftadır, ne çok sevenimiz varmış forumda :)

Hostcu arkadaşların tavsiyesi var mı acaba? Hiti de cok güzel değil sitenin, dava etmeme değer mi bilemiyorum. Davanın maddi boyutunu öğrenicem yarın ona göre ilgilenicem. Yanıtınız için teşekkür ederim üstadım.

Ping

iyinet
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
22
hocam saldırıları hostcu sikayet eder maddi zararı varsa karsılattırır.
hemde site hitli değil magdur olmadınız der savcılık size oyaladıgınız için basar cezayı.
yani ugrastıgınıza degmez en iyisi dursun site hatta bi süre suspend ettirin unutulur gider.

Karluk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
IP'si varsa işin peşine düş. Öttürürsün.

Sen bu yazanlara hiç kulak asma. Başlatmasınlar host firmasından. Adam senin siteni kapattırıyor; orada bitti, bu suç zaten... Ben bununla ilgili 3 kere şikayette bulundum ve sonuç aldığım da oldu. Ben IP bile bulamamıştım :) Bulsam oyacaktım zategn daha ilkinde.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.