İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sitenin Lokasyonu O Sitenin Hitini Etkilermi ?

BurgazKR4L

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar ;

Benim Sorum Şu , benim Türkçe Sitem var diyelim türkiye kullanıcılarına hizmet veriyor ama lokasyonu farklı ülkede yani hostingi bu o sitenin hitini etkilermi ? Seo Açısından Lokasyonunun önemi nedir yardım ederseniz sevinirim.

yani

Hosting Satan yerler var bu yerler fazla trafik yiyen sitelere Farklı lokasyon öneriyorlar örnegin almanya , ingiltere vs. lokasyonlar yani dc leri orda barınıyor ordan saglıyorlar hostu bu hostu ( yani ingilterede bulunan dcden ) olanı ben kendi sitemde kullanırsam hosting hizmeti olarak bu sitemin ZİYARETÇİ kitlesini etkilermi yani hitini vede seosunu ?

YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.

Ozkan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
27
Hız bakımından farkettirir :) tabi hız da kısmen lokasyona bağlıdır

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
47
Lokasyon iki konuda önemlidir.

1. Eğer amerikaya hitap edecek bir siteniz varsa, amerikan hosting kullanmanız sizin için bir artıdır. Google lokasyonunuzu farkedecek kadar gelişimiştir. Bu site sadece küçük bir artı sağlar.

2. Lokasyonun değilde hostingin en büyük önemi google için hostingin hızlı olmasıdır. Google botları eğer bir siteyi çok ağır dolaşıyorsa o siteyi sevmesi beklenemez ama hızlı bir şekilde sitede dolabiliyorsa sizi sever ve üst sıralara çıkmak için bir artınız daha olur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.