Fiyat maliyet açısından evet blogger altyapısı tercih edilebilir en kötü bir wordpress sitesinin size maliyeti yıllık 200-300 tl arası olacaktır ama blogger'da sadece domain ücreti 50-100 tl arası bir ödeme yaparak blogunuzu yayın hayatına alabilirsiniz. Ama şöyle de bir mesele var geliştirilebilirlik açısından bence en güzeli wordpress, wordpresste öyle ahım şahım bir kod bilgisine ihtiyacınız olmuyor aradığınız herşeye mutlaka birileri sizin adınıza bir çözüm üretmiş ve ücretsiz bir şekilde eklentisini paylaşmıştır. Blogger öyle mi ? Wordpress'i istediğiniz alana istediğiniz şekilde çekebilirsiniz. Isterseniz e-ticaret sitesi, isterseniz soru-cevap bunlara ek bir çok alana çekebilirsiniz yeter ki istediğiniz şeyin adını bilin ve googleda bunla alakalı eklentisini arayın.
SEO'ya Etki
Wordpress'in sağladığı faydalara SEO'yuda ekleyebiliriz. Şimdi blogger google altyapısında olmasına rağmen sağladığı link yapısında ki rezilliğin hepimiz farkındayızdır üzerine konuşmaya dahi gerek yok. Bloggerda standart bir kalıp halinde çıkan link yapısının değişmediğini gözlemlerken, wordpresste eklentiler yardımı ile linkleri istediğimiz formatta istediğimiz uzantılarda, istediğimiz her hale sokup yayınlayabiliyoruz. İçerik konusunda da wordpressteki seo eklentilerinden faydalanarak blogger'a göre çok daha iyi içerikleri seo uyumlu bir şekilde yayınlayabiliriz.
Görsellik
Peki ya görsellik açısından ? Açık ara Wordpress bu konuda da öndedir benim gözümde. Arkadaş görselliğe de bu kadar takılınır mı bence evet. Çünkü google' ın önemsediği kriterlerden biriside kullanıcının senin sitende ne kadar vakit geçirdiğidir bunu da öncelik görsellerinle, daha sonra da içeriğinle elde edersin. Blogger'da yine basma kalıp fazla özelleştirmeye müsait olmayan temalar mevcut alıp kursan bir dert kurmasan ayrı dert birde yeniden onu düzenlemekle uğraşıyorsun. Wordpresste bu durum çok daha akıcı bir hal alabiliyor şöyle ki istediğiniz türden temanın bir çok farklı çeşitlerde versiyonunu görebiliyor ve buna sahip olabiliyorsunuz. Wordpresste istediğiniz temayı bulup kurdunuz sıra geldi özelleştirmeye ve geliştirmeye mi ondada durum pek dert edilecek gibi olmuyor yapmayı istediğiniz şeyi bulup eklentisini kuruyorsunuz ve hazır!
Benim tercihim Wordpress'ten yana sizleri bilemem.
iyi çalışmalar.