ZIPPKIN' Alıntı:
bence bildiğin konularda konuş. forumu takip edenleri eksik bilgin ile yanlış bilgilendiriyorsun, googleda aramalarda üstte çıkmaya etki eden en önemli 2 unsur PR ve backlinklerden size ne diye yönlendirme yapıldığı ve size yönlendirme yapan sitelerin içeriği vs.
anahtar kelimelerden hiçbirisini içermediği halde 25 milyon küsürlü aramada 2. sırada çıkan pek çok site var.
ahhhhhh zeki ülkemin cagil insanları ahhhhhhh... bildiğim konuda konuşmam konusunda yapdğın uyarılar için teşekkür ederim.Ancak bu iş benim mesleğim arkadaşım.Sizler web sitesi yaparsınız.Ben ise arama motoru optimizasyonu , internet reklamcılığı.Hemde kurumsal olarak yapdığım aradaki farkları sizden biraz daha iyi biliyorum.Bunu paylaşmak amacındaydım ama görüyorumki zeki ülkemin cahil insanları bilgiyi görmek yerine karalamadan yanalar.. Pr , Backlink... Nedir ? sitelerde okuduğun pr anlamı nedir biliyormusun dostum ?
PR etkendir.Dizin etkenidir kısaca.Uzuncada yazarım dilersen.Pr arama motoru için değildir.Google pr yi iki işlemde kullanır.RObot indexlemesinde.hit marjında ve ext. yapımında. Arama sonuçlarında Pr etkeni % 2 dir.Backlink % 11 ' dir.
Örnek vereyim daha iyi anlayacaksındır.
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=klip+indir&meta=
ilk sıraları incele Prsi 2 olan site Pr 4 den üsttün.Backlinklere de bak.Hatta orada PR 0 bir dünya görürsün.Mantık sadece PR değildir. Pr ile ilişkilidir.Ama pr 5 diyede en üstte olacaksın mantığı yanlışdır.
Aranan kelime domainde ise büyükdür pr den
Aranan kelime adres de ise büyükdür pr den
Aranan kelime titleydeyse büyükdür pr den
Aranan kelime keyword ise büyükdür pr den
ve bin tane daha yazabilirim sana.
Sorun şu.PR kıstasdır.Aynı nitelikde iki sitenin ölçümüdür.Google de sohbet arat Pr sıralaması vardır.Aynı nitelikde aynı keyword taglara sahip sitelerin sıralamasıdır.Daha üstününü PR 0 bir site yapsın en tepede olur.Yani PR tek başına etki değildir...Sonra diyorsunki anahtar kelimeyi hiç içermediği halde.. bunun örneğini henüz hiç görmedim.domainde tagda titlede bir yer de geçmese PR var diye çıkmaz.Sanmam bunu.He rahatsız olduysan biligeri yanlış görüosan bir mesaj yaz.Artık yazma diye foruma yazmayım hiçde sorun değil !