İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sizce?

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Düşününki sizlerin istekleri doğrultusunda yeni alanadı kaydı sitesi açılacak. Lütfen aşağıdaki sorulara cevap verin;

-domain ücreti ne kadar olmalı ? (piyasa değerinin altı olmasın lütfen/USD olarak yazılmalı)

- tasarımı/arayüzü nasıl olmalı ?

- hangi ödeme şekillerini tercih edersiniz?

-siz olsanız neye güvenerek alışveriş yaparsınız?

bunlar bizden gelen sorular , sizden gelen yeni fikirlerede açığız.

şimdiden teşekkürler ...

Can

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
-domaın ucretı 14 - 20$ arası.

- arayuzu hızlı, basit tasarımlı ama aynı zamanda goze hıtab eden..

- kredi kartı yeterli ((*kısısel fıkrım))

- fırma yorumlarına ve fırmanın ne kadar zamandır faalıyette olduguna bakarak...

alicanorg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Senin işin içinde olman güvenmemi sağlar. Aşağıya Im tr.st this project is based on my ideas yazarsan :) şakaydı :p

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tr.st,

ben tr.la ve tr.ly hatırlarsın belki :)

domain ücreti 8$ ı geçmemeli. domainler artık sudan ucuz.
ara yüz çok profesyonelce hazırlanmış olmalı. cafcaf gerekmez.
kesinlikle bir şirket çatısında olmalı. tel, adres herşey belli olmalı.
tabiiki hem cc hem havale seçenekleri olmalı.
ilgili bir müşteri hizmeti gerekli.
özetle turkticaret.net gibi güven vermeli...

tolgahat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence,
Domain ücreti öyle 12-20 dolar olursa kimse almaz! Adamlar 6.99 dan satarken yani.
Tasarım ve arayüz basit olmakla birlikte profesyonel oldugu belli olmalı. Template olmamalı.
Kredi kartı ile ödeme kesinlikle olmalı. Bunun dışında havale de olmalı elbette. Birden çok banka hesabınız olmalı. Mail order kullanan varmı bilemiyorum ama koymaya gerek yok sanırım.
Sitenizde referanslarınızı göstermelisiniz mutlaka. Güven açısından.
Kesinlikle ve kesinlikle sabit telefon ve adres olmalı. GSM sakın yazmayın. ben amatmörce görüyorum. ( Kişisel Fikrim )
Nekadar zamandır bu işi yapıyorsunuz buda çok önemli. Tecrübe bakımından.
Bir sayfa da kendinizi ( Şirketinizi ) tanıtan bilgiler olmalı kesinlikle. nesiniz nezamandır bu işi yapıyorsunuz vs. vs.
Reseller olmayın. Olduğunuzu öğrenirsem yada bilirsem sizden hosting hizmeti almam. ( Alan adı kaydı yazmışın ama ben hosting diye yazıyorum. )
Hosting vermeyecekseniz, sadece alan adı kaydı yapıyorsanız sizden domain almam. ( Ben almam başkasını bilmem )
Ben tr.st yi tanımıyorum ve "Im tr.st this project is based on my ideas" yazarsan da almam :)
Turkticaret.NET den hiç almam. O hataya bir kere düşülür.
[email protected] diye destek hattınızın olması lazım. Yokas almam.
Teknik desteğinizin süper olması lazım yoksa kimseye tavsiye etmem sizi ve karalamak için forumlarda kampanya başlatırım. ( Ben yapmam da yapanlar oluyor )
Klimanız yoksa almam.
Bukadar.

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tasarım sade olmalı çok hızlı açılmalı. kredi kartı ve havale ile ödeme olmalı. her şey otomatik olmalı. yani ben domainimi kredi kartım ile aldığımda anında açılmalı ve anında ns değişiklikleri yapılabilmeli ve yapılan ns değişiklikleri de anında aktif olmalı. Domain fiyatları da en fazla 10 $ olmalı...

ReferXchange

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
- domain ücreti 6-9$ olabilir.

- tasarımı/arayüz bence de template olmamalı ve sade olmalı ama aranılan tüm blgilere erişilebilecek şekilde olmalı

- kredi kartı ve havale ile ödeme şekli uygun belki de paypal vb de eklenebilir. ben tercih ederim Paypal olursa.

-ben olsam sana güvenerek alışveriş yaparım. Ama tabii seni iyi tanıyorum ve güveniyorum. Tüm diğer insanlar için sanırım msn destek çok iyi şu anda yabancı bir hosting şirketinden hosting paketim var ve kesinlikle 24 saat msn ile herşeyi görüşebiliyorum. Mükemmel bir hizmet.

Ayrıca, karegen.com da online olarak yapılan kayıt hizmetlerini ve sistemlerinin nasıl işlediğini biliyorsundur sanırım. Buna aylık olarak satın alınabilen ve kredi kartı ya da Paypal vb ödeme araçları ile aylık olarak otomatik ödeme ile satın alınabilen bir uygun fiyatlı hosting hizmeti eklersen kesinlikle tercih edilirsin diye düşünüyorum.

Çok ekstra bir öneri daha vereyim. Bu işi yapacaksan domain adresini hiç bir forumda verme. SEO Reklam bence daha uygun. Çok kötü niyetli insan ve dolayısıyla yeni host firman ile uğraşacak insan çıkıyor. Forumlarda tanıtılan hosting firmalarını ne yapıp edip karalayan onlarca sanal müşteri peyda oluyor. DAha ilk günden hiç müşterin yokken bir bakarsın hosting forumlarında "biz bu adamdan bir yıldır hizmet alıyoruz teknik destekleri çok kötüdür..." vb türünden yorumlar eklenmiş....

Başarılar dostum..

Saygılar...

M

malatyasporlu

Misafir
alicanorg' Alıntı:
Senin işin içinde olman güvenmemi sağlar. Aşağıya Im tr.st this project is based on my ideas yazarsan :) şakaydı :p

bencede senin olman bana güven sağlar...

G

guajira

Misafir
Fiyatlar 8-15 dolar arası olsun. tabi forum üyelerine kıyak geçersen fena olmaz. tasarım konusuna ben girmiyorum ancak ödemelerde kredi kartına ilaveten banka havalesii de kabul edersen iyi olur. güven konusuna gelince işin içinde sen varsan güven meselesinin konuşulmasına gerek kalmamış demektir. ancak yeni kişiler için tasarımın (nasıl yapacağın sana kalmış) ve sağlayacağın hizmetin kalitesi güven açısından önemli.

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
-domain ücreti ne kadar olmalı ? (piyasa değerinin altı olmasın lütfen/USD olarak yazılmalı)

Bence 8-12 dolar arasi

Sade, basit, kullanisli, profesyonel.

Kredi karti, paypal

Firmaniz hakkinda bilgi olmali, adresi, telefonu olmali, kredi karti bilgiler filan guvenli sekilde alinmali,

B

Beles_Org

Misafir
tr.st' Alıntı:
Düşününki sizlerin istekleri doğrultusunda yeni alanadı kaydı sitesi açılacak. Lütfen aşağıdaki sorulara cevap verin;

bunlar bizden gelen sorular , sizden gelen yeni fikirlerede açığız.

şimdiden teşekkürler ...

Domain 8$
Arayüz basit ve kullanışlı.
Havale,paypal,egold ödemeli.
Firma bilgilerini kontrol ederim.Sabit telefon,fax olmalı ve en az ltd şti. olmalı. ;)

S

Sticks

Misafir
Şu an ben $6.99 'a domain alıyorum. Arasıra diğer provider'ı kullandığımdan $8.88 de almak zorunda kalıyorum bazı sebeplerden. Bu doğrulduda örneğin temin edeceğin sana maliyet fiyatı $6.49 olarak hesaplarsak $6.99 ve $7.49 civarı güzel rakamlar. Tabii ki process fee'ler de dikkate alınmalı.

Arayüzü tabii ki kullanışlı , tasarım ise yükleme açısından hızlı ancak etkili bir görünüme sahip olmalı. Bu etkili görünüme ; optimze edilmiş sınırlı grafikler ve grafiklere destek gücü olarak da CSS eklenmelidir.

Ödeme şekilleri tabii ki her şekilde olmalıdır. Kredi Kartı, Havale ve hatta mümkünse posta çeki. Çünkü Türkiye pazarında genç arkadaşlar kredi kartı sahibi olmadığından havale düşünülmeli bunun dışında PTT'nin sunduğu daha ucuz olan posta ile. (Mektup değil)

Neye güvenerek derken bu konu tartışılır. Domaini aldıktan sonra çalınıp çalınmaması filan konusundan bahsediyorsak eğer : Mutlaka ve mutlaka, ne şartta olursa olsun fatura gönderilmeli o domaine ait. Ki sonradan bir sorun karşısında kullanıcı hak iddia edebilmelidir. En basit örnek olarak Ortadoğu T. üniv gösterilebilir. Daha geçenlerde aldığım domain için bile fatura aldım ve fatura mutlaka ve mutlaka bir şart Türk piyasasında hak iddia edebilmek için, sorun karşısında.
Eğer Kredi kartı konusunda güven denilirse tabii ki SSL ve güvenilir bir banka ile çalışılması gerekmekte ki güven sağlanabilsin. Ayrıca kullanıcılarımız zaten bilgililer ise kredi kartı ile ödemelerde sorun olmayacağını bilmeleri gerekir. Şu var ki dolandırmaya karşı bankalar, pek bilinmesede, sigorta eder hesapları. Ve ne olursa olsun şu da vardır ki fatura edilmemiş her ürün için kullanıcı mutlaka sorunsuz bir şekilde kredi kartından çekilen parasını geri temin edebileceğini bilmelilerdir.

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
domain 6-7 aşmamalı omniste 7.99 ,
tasarım google tarzı olmalı ,
ödeme sadece kredi kartı olmalı ki bişeye benzesin ,
referanslar + şirket bilgileri + adres + teli aradığımda biri çıkmalı ( çocuk çıkmasın :)) + kredi kartı ödeme sistemi + ssl bulunan sitelere güvenirim, bunlar bi sitede yoksa webmasteri eminim 16 - 20 yaş arasıdır.

P

PrixHost.Com

Misafir
Domainlaer cok ucuz eskisi gibi degil.
benim tavsiyem Godday dan veya ev1 den alın domainlerinizi
garantili ve ucuz.
guvenilir olması sart.
domain isi host isine benzemez.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.